dinsdag, mei 21, 2024
HomeSluisWijdverbreide stroomstoring treft West-Zeeuws-Vlaanderen

Wijdverbreide stroomstoring treft West-Zeeuws-Vlaanderen

Verschillende steden en dorpen in West-Zeeuws-Vlaanderen, waaronder Oostburg, Cadzand, Biervliet, Sluis, IJzendijke, Breskens, Aardenburg en Hoofdplaat, kampen met een grootschalige stroomstoring. De uitval begon rond 14.51 uur, zo bevestigt een woordvoerder van energiebedrijf Stedin.

Details van de stroomstoring

De exacte oorzaak van de stroomstoring is momenteel nog onbekend. Technici van Stedin zijn onderweg naar het getroffen gebied om de situatie te onderzoeken en te herstellen. “We zijn aanrijdend, maar kunnen nog geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de storing,” meldt de woordvoerder van Stedin. Het is ook nog onduidelijk hoe lang de stroomstoring zal duren.

In tegenstelling tot de recente stroomstoring in de Walcherse dorpen, die om 14.30 uur werd verholpen, lijkt deze storing een groter gebied te omvatten en potentieel langduriger van aard te zijn.

Impact op de lokale gemeenschap

De stroomstoring treft een groot aantal huishoudens en bedrijven in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, wat leidt tot uitval van elektriciteit in huizen, winkels en andere faciliteiten. De woordvoerder kon geen exact aantal getroffen huishoudens geven, maar benadrukte dat het probleem in een uitgestrekt gebied speelt.