woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistOp Safari in Knokke-Heist: Ontdek de Camerasafari!

Op Safari in Knokke-Heist: Ontdek de Camerasafari!

Ben jij jezelf ervan bewust dat je wordt gefilmd terwijl je door Knokke-Heist wandelt? Zorgt dit voor een veiligheidsgevoel of is dit een schending van de privacy?

Onlangs namen enkele enthousiastelingen (zie foto) al deel aan onze gegidste camerasafari. Zij raden zeker aan om ook op eigen initiatief deel te nemen aan onze wandeling. Op deze manier kom je meer te weten over beveiligingscamera’s.

Studenten Sensibiliseren Knokke-Heist Gemeenschap

Wij zijn 7 studenten bachelor Maatschappelijke Veiligheid van de Vives Hogeschool Kortrijk. In opdracht van beweging.net hebben we een camerasafari uitgewerkt. Hierbij willen we de mensen sensibiliseren rond zin of onzin van bewakingscamera’s in de publieke ruimte in Knokke-Heist.

Wat is een Camerasafari?

Een camerasafari is een wandeling doorheen Knokke-Heist waarbij je het aantal camera’s moet tellen dat u filmt. De wandeling is 2 km lang en je doet er ongeveer 1 uur over. Onderweg vindt u QR-codes die u kan scannen. Zo krijgt u meer informatie zoals de redenen waarom camera’s opgehangen worden en de wetgeving er rond.

Route en Startpunten

Ga je op camerasafari? Je vindt de route op www.wieopwegis.be, starten kan op elke locatie op deze route. Het plan kan u afhalen bij Apotheek Moerman (Bayauxlaan 35, 8300 Knokke-Heist) of Press Shop Rubens (Zeedijk-Albertstrand 573, 8300 Knokke-Heist).