Home Knokke-Heist Openbaar sanitair extra open tijdens de krokusvakantie

Openbaar sanitair extra open tijdens de krokusvakantie

Aangezien alle hotels in Knokke-Heist voor de krokusvakantie al een tijdje volgeboekt zijn en ook de plaatselijke vakantieparken opnieuw hun deuren mogen openen, neemt het gemeentebestuur de nodige voorbereidingen om naast de vele trouwe tweedeverblijvers ook de talrijke vakantiegasten zo goed mogelijk te ontvangen. Omdat de horecazaken nog altijd gesloten zijn, werden de bestaande openbare sanitaire voorzieningen uitgebreid met mobiele toiletcontainers op de markten in Knokke en Heist en op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein.  

Vorst spelbreker 

Door de langdurige vorst zijn de leidingen van deze sanitaire installaties jammerlijk genoeg al een tijdje bevroren. Vooral voor het toilet op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein is dit vervelend omdat deze locatie in vakantieperiodes een van de belangrijkste hotspots is. Omdat vanaf maandag 15 februari 2021 de temperatuur zowel ‘s nachts als overdag boven het nulpunt zal stijgen, hoopt het gemeentebestuur deze sanitaire unit op dinsdag 16 februari 2021 om 13 uur opnieuw in gebruik te kunnen stellen voor het publiek. Als de temperatuur positief blijft, houdt een toiletdame deze sanitaire voorziening elke namiddag coronaproof open tot zondag 21 februari 2021.  

Al het ander openbaar sanitair in gemeentelijke en andere gebouwen en de automatische toiletten die 24/7 operationeel zijn, vind je op www.myknokke-heist.be/nl/openbare-toiletten 

Gratis app HogeNood 

Als uitsmijter nog een handige tip: wie de gratis GIS app (apple en android store) met de toepasselijke naam HogeNood op zijn smartphone installeert, vindt gemakkelijk alle openbare toiletten in België en Nederland. Deze elektronische applicatie is erg eenvoudig en duidelijk. Er is een lijstweergave (automatisch gesorteerd op de dichtstbijzijnde geografische locatie) en ook kaartvorm voor de grafisch ingestelden. Ook de eventuele kostprijs en openingsuren van het openbare sanitair staan erbij vermeld. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers