Home Knokke-Heist Schaatsers toch het ijs op ondanks verbod

Schaatsers toch het ijs op ondanks verbod

Volgens de algemene politieverordening is het in Knokke-Heist verboden om zich op het ijs van publieke waterlopen en vijvers te begeven.  De burgemeester kan dit verbod door middel van een besluit opschorten na meetcontrole van dikte en staat van het ijs. Het burgemeesterbesluit bepaalt ook de duur en de specifieke plaatsen waar geschaatst kan worden.  

Omdat het ijs op alle waterplassen op ons grondgebied momenteel nog onvoldoende dik is en vanaf nu een dooiperiode zal intreden, blijft schaatsen op natuurijs voorlopig verboden in onze gemeente. Eerder deze week had ook al het Agentschap Natuur en Bos laten weten dat het niet toegelaten was om te schaatsen in het natuurgebied van de Zwinduinen- en polders.  

Het gemeentebestuur blijft de situatie verder opvolgen en zal de bevolking op de hoogte houden van zodra de voorwaarden om zich veilig op het ijs te begeven, weer in gunstige zin zouden evolueren.   

Damme

Ook in Damme geen witte rook. Geen kans meer op ijspret op Damse Vaart, Meibosvijver en stadswallen deze vorstperiode. Het ijs is overal nog gevaarlijk dun

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers