HomeZwinregioStad Damme"The Free LIne Dancers" zetten er hun beste beentje voor

“The Free LIne Dancers” zetten er hun beste beentje voor

Op 23 juni 2020 werd een line dance groep “The Free LIne Dancers” opgericht door Frieda Van Mechelen en ging een eerste les door in het Broederklooster te Vivenkapelle nabij Damme.

Frieda was  lid van de Lady Line Dancers Sijsele.  Gedurende 17 jaar  dansten de Ladies in het wijkschooltje te Sijsele. Toen in mei 2020 het bericht kwam dat de danslessen na de lockdown niet meer zouden opstarten, kwam Frieda op het idee zelf een line dans groep te starten voor de vroegere Lady Line Dancers.

Frieda aan het woord ; “Had je mij vroeger moeten zeggen dat ik een dansgroep zou oprichten en line dansen zou uitleggen, had ik gezegd dat niet te kunnen. Ik ben namelijk nogal een verstrooide apostel en heb een stille stem.  Maar de Lady Line Dancers waren naar mijn mening uniek en dit mocht niet verloren gaan.  Het verdriet over de stopzetting  en de wil om intensief te dansen, deed mij de beslissing nemen om zelf een groep te starten. En dat is gelukt met de steun van heel wat mensen.

De club kreeg de naam “The Free Line Dancers” omdat ieder lid zich er vrij kan voelen. Zij krijgen inspraak, mogen dansen aanvragen… Feed-back wordt gewaardeerd.

Het typerende van de club is dat er intensief gedanst wordt . Veel oefenen, weinig zonder muziek uitleggen en leren door mee te dansen. Op 1 avond worden er meer dan 20 verschillende dansen gedaan, het repertoire bestaat momenteel uit ongeveer 80 dansen die de leden zonder uitleg kunnen mee dansen.

Met het oog op de deelname aan de maand van de Damse vereniging. loopt een proefproject, om na te gaan of het haalbaar is ook niet ervaren line-dansers in de club op te nemen.

Wie meer wil weten over The Free Line Dancers kan hen volgen op Facebook of naar hun website surfen : http://users.telenet.be/freelinedancers/index.html

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers