HomeDeelgemeente WestkapelleTijdlijn betonwerken aan de balkonrotonde Kalvekeetdijk / Natiënlaan

Tijdlijn betonwerken aan de balkonrotonde Kalvekeetdijk / Natiënlaan

De werken aan de nieuwe rotonde Kalvekeetdijk gaan nu wel heel snel vooruit! In deze timelapse zie je hoe ze gisterennacht de betonwerken uitvoerden voor de dakplaat van de rotonde.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in november 2020 met de ombouw van het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk tot een balkonrotonde met twee rijstroken. Voor fietsers en voetgangers wordt er onder de rotonde een kruising aangelegd. De werken duren volgens de huidige planning tot eind 2021. Op maandag 19 april 2021 start het Agentschap Wegen & Verkeer met de voorbereiding van de volgende fase, de oostkant van het kruispunt Natiënlaan-Kalvekeetdijk.
 

Voorbereiding werken in Kalvekeetdijk-Oost
In de Kalvekeetdijk, tussen de Natiënlaan en de Kragendijk, plaatst de aannemer filters die het grondwater oppompen en afvoeren. Zo kunnen de werklui later droog werken aan de riolering en het wegdek. De planning ziet er als volgt uit:

  • Van 19 april tot begin mei 2021 blijft de toegang naar Kalvekeetdijk gewoon open voor het autoverkeer. Fietsers richting Knokke, Heist of Westkapelle moeten wel via de Kragendijk rijden.
  • Vanaf maandag 3 mei 2021 wordt de toegang afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bezoekers kunnen wel altijd de Kalvekeetdijk inrijden via de Natiënlaan.
  • Vanaf begin juli 2021 wordt de toegang naar de Kalvekeetdijk volledig afgesloten, zowel voor doorgaand als lokaal verkeer.

Fietstunnels geïnstalleerd
Ondertussen gaat de aanleg van de rotonde gestaag verder. Op de westkant van de Kalvekeetdijk zijn de fietstunnels geïnstalleerd die naar het plein onder de rotonde leiden. Volgens de planning wisselt de werf begin juli 2021 van kant.  

Vanaf 19 april werken aan rotonde Sluisstraat
Vanaf maandag 19 april 2021 tot begin mei wordt er gewerkt op de nieuwe rotonde aan de Sluisstraat (N376). Het Agentschap Wegen & Verkeer voert er enkele aanpassingen uit zodat vrachtwagens eenvoudiger kunnen draaien op de rotonde. Tijdens de werken wordt de rotonde gedeeltelijk afgesloten. De Kalvekeetdijk en Hazegrasstraat worden afgesloten van de Sluisstraat. Om de Hazegrasstraat te bereiken, rij je via de Natiënlaan (N49) om naar de Kalvekeetdijk. Het verkeer tussen de Kalvekeetdijk en Hazegrasstraat gebeurt beurtelings met behulp van verkeerslichten.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers