HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistVerkeersmaatregelen Baloise Belgium Tour

Verkeersmaatregelen Baloise Belgium Tour

Op donderdag 10 juni 2021 komt de rennerskaravaan van de Baloise Belgium Tour naar Damme en Knokke-Heist. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de tijdrit vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Verkeersmaatregelen

Op donderdag is tussen 11.00 en 17.00 uur geen verkeer toegelaten op het parcours van de tijdrit. Hierdoor zijn onder meer volgende straten afgesloten: de Heistlaan (tussen de rotondes ter hoogte van de Dudzelestraat en Bakboord), Leopoldsvaart-Noord (tussen de Zelzatebrug en Oostkerkestraat), Oostkerkestraat (tussen de Leopoldsvaart-Noord en Dudzelestraat), Dudzelestraat (tussen de balkonrotonde en Dorpsstraat) en Sluisstraat (tussen de Koekoekstraat en Natiënlaan).

Tijdens de wedstrijd is het niet mogelijk via de Zelzatebrug in de richting van Brugge te rijden. Het verkeer dat via de Koolkerkesteenweg vanuit Brugge komt, moet omrijden via Damme (Dammesteenweg).

Kom je uit de richting van Knokke-Heist:

  • Brugge is bereikbaar via de A11,
  • Oostkerke, Hoeke en Damme zijn bereikbaar via de Natiënlaan, Damse Vaart-Zuid en Leopoldsvaart-Oost.
  • De inwoners van Ramskapelle kunnen wegrijden via de Spelemanstraat en Jonckheerestraat.
  • De bewoners van Heist (wijk Heulebrug) kunnen zich verplaatsen via de Scheurleg of via de route Bakboord, Breed Veertien en Westkapellestraat.
  • De inwoners ten noorden van de Dorpsstraat in Westkapelle kunnen wegrijden in de richting van ’t Walletje. De bewoners van de straten ten zuiden van de Dorpsstraat kunnen zich verplaatsen via de Hoekestraat.

Kom je uit de richting van Damme:

  • Knokke-Heist is bereikbaar via de Natiënlaan.
  • De inwoners van de Heernisstraat, de Heitegemstraat en de Braambeierhoekstraat plaatsen hun wagen het best buiten het parcours. Deze straten zijn tijdens de tijdrit afgesloten. Er wordt een gecontroleerde oversteekplaats voor voetgangers voorzien ter hoogte van de Eienbroekstraat, zodat de bewoners hun woning veilig kunnen bereiken en verlaten.

Er is vanaf woensdag 9 juni 2021 een parkeerverbod van kracht in de Dorpsstraat (ter hoogte van de Sint-Niklaaskerk), het Pastoor De Neveplein en de Heistlaan (ter hoogte van de rotonde in Heulebrug). 

Op donderdag 10 juni 2021 is het niet toegelaten te parkeren in de Heistlaan, de Dudzelestraat (tussen de rotonde en Zelzatebrug), de Oostkerkestraat (tussen de brug aan de Groene Wandeling en Dorpsstraat in Westkapelle), de Sluisstraat (tussen de Natiënlaan en Koekoekstraat) en de Dudzelestraat (tussen de balkonrotonde en Dorpsstraat).

1 REACTIE

  1. Nu weten we dus waarom nu zo nodig het wegdek werd vernieuwd in de Dudzelestraat. Wegenwerken waren daar voorzien tot en met 11 juni. Nu toch ineens vroeger klaar? En wanneer zal het wegdek langs het kanaal volledig vernieuwd worden. Moeten wij dan nog altijd vanuit Heist via Westkapelle naar Brugge fietsen? Hier is blijkbaar geen haast bij? Voor profwielrenners kan alles; voor de gewone eenvoudige mens is geduld een grote deugd.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers