HomeSportRudy "BRAEM" Dewaele kampioen bij WTC Roadrunners

Rudy “BRAEM” Dewaele kampioen bij WTC Roadrunners

Temidden een zwaar corona jaar viel het voor de wielerclubs zeer moeilijk om hun werking draaiende te houden. WTC Roadrunners wisten als geen ander het vuur voor de fiets warm te houden en hebben het afgelopen jaar alle creativiteit aan de dag moeten leggen om binnen de geldende richtlijnen toch hun geliefde hobby te kunnen beoefenen. Het bestuur besefte al gauw dat dit voor veel leden temidden alle negativiteit en beslommeringen de enige uitlaatklep was.

Ons jaarlijks kampioenschap hebben we dus mooi kunnen laten doorlopen, en het moge gezegd worden, het werd dit jaar geen “walk in the park” in een zeer bitsige en uitdagende kampioenenstrijd. Uiteindelijk haalde Rudy “BRAEM” Dewaele de regenboogtrui binnen, hij mag zich met trots en veel verve de kampioen van 2020 noemen. Binnen het nevenklassement voor de ZEERATTEN (een klassement voor zij die op zee werken, zoals baggeraars, vissers,…) was de strijd minder divers en trok Nonkel POL Verpoorter voor de zoveelste keer deze gegeerde trui aan. Onze voorzitter Jerry Dobbelaere heeft al gewag gemaakt een worp te doen naar de Zeeratte voor 2021… we zijn benieuwd. Aansluitend reikten we ook aan onze TOP FIVE voor 2020 een tricolore trui uit aan Wouter “CROKY” Van Ootegem, Dirk “HET EILAND” Staelen, Eric “AMA” Amandels en Geert “OP HOOP VAN ZEGEN” Degroote.

Het nieuwe seizoen en kampioenschap voor 2021 is ook reeds ingezet, waaronder al aardig wat punten konden gesprokkeld worden tijdens onze prachtige fietsreis  naar het zonovergoten CALPE. WTC Roadrunners hebben ook dit jaar weer aardig wat op de planning staan, om het ellendige corona jaar te kunnen doorspoelen. Op  zondag 20 juni gaat de jaarlijkse verbroederingsrit naar Westvleteren terug door, in aanwezigheid van de rode armada De Jumpers en de zwart-witte Kletse Kieten ! Verder willen de Roadrunners ook het WK Tijdrijden niet onopgemerkt laten voorbij gaan, en komt er een heuse fanzone langs het parcours. Op het einde van het Jaagpad langs de “stinker en blinker” zul je de renners in alle glorie kunnen aanschouwen, genieten van een frisse pint en de tussenstand op een groot scherm. Hopelijk kan in 2021 onze jaarlijkse APRES-SKI FUIF terug door gaan, want we hebben zo de indruk dat iedereen zijn neus richting Carnaval staat… en misschien kan dat zelfs al in de nieuwe Ravelingen 3.0, wie weet. Zet dus maar vrijdag 29 oktober met stip in jullie agenda ! De fietsreis voor 2022 staat ook al in de stelling, dan staat de kale berg, de Mont-Ventoux op de kalender… deze behoeft geen uitleg. Herinner u Pantani, of nog recenter de winst van Thomas De Gendt. De Roadrunners gaan het daar dunnetjes over doen.

Met een mooie 140-tal vaste leden zijn de Roadrunners een vaste waarde geworden in de Kneistse wielerliefhebberij. Reeds meer dan 15 jaar maakt ons peloton de Vlaamse wegen (on)veilig in de rood-wit-zwarte kleuren. Maar ook in het lokale verenigingsleven zijn ze een graag geziene gast, en we laten ons ook daar maar al te graag van onze beste kant zien om bevriende verenigingen van divers allooi een hart onder de riem te steken. WTC Roadrunners, voor velen een club naar hun hart…

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers