15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021
HomeKnokke-HeistVier bestuurders onder invloed van alcohol

Vier bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie nam deel aan het Weekend zonder alcohol achter het stuur met extra verkeerscontroles in Knokke-Heist. Vier gecontroleerde bestuurders reden onder invloed van alcohol. Het politieteam trok het rijbewijs van twee automobilisten voor vijftien dagen in. Een andere bestuurder raakte zijn rijbewijs drie uur kwijt. Twee overtreders betaalden meteen hun verkeersboete.

Het politieteam stelde tijdens de controles in totaal tien processen-verbaal op voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van een gsm achter het stuur, het niet-dragen van veiligheidskledij op een scooter en het foutief parkeren van een wagen. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze reden met versleten banden of geen geldig verzekeringsbewijs of inschrijvingsbewijs konden voorleggen.

De controles lopen ook na het weekend door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het webformulier op www.politie.be/5446.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers