HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistAan 70 km per uur langs een school rijden

Aan 70 km per uur langs een school rijden

De flitswagen van de lokale politie controleerde vorige maand 18.799 wagens op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 2.635 (ofwel 14 procent) te snel. Een hardrijder haalde – bij de start van een schooldag – in een schoolomgeving een snelheid van 70 kilometer per uur waar slechts 30 is toegelaten. Voor dat roekeloos rijgedrag moet de bestuurder zich verantwoorden voor de politierechter.

De lokale politie zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons politieteam selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers