woensdag, mei 22, 2024
HomeZoute.StyleAnthony Wittesaele benoemd tot ereschepen van Knokke-Heist

Anthony Wittesaele benoemd tot ereschepen van Knokke-Heist

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Knokke-Heist unaniem besloten om Anthony Wittesaele te benoemen tot ereschepen. Wittesaele, die voorheen actief was als schepen van Toerisme en Strand, heeft na een periode van gezondheidsproblemen besloten zich terug te trekken uit de politiek.

Een indrukwekkende carrière

Wittesaele heeft een lange en invloedrijke carrière in de lokale politiek achter de rug. Hij was 11 jaar lang schepen in de kustgemeente en had een cruciale rol in zowel de lokale als de internationale promotie van Knokke-Heist. Zijn inspanningen hebben niet alleen de kwaliteit van het strand en het straatbeeld verbeterd, maar ook de gemeente op de kaart gezet als een prominente toeristische bestemming.

Gezondheid voorop

Eind vorig jaar onderging Wittesaele een dringende openhartoperatie, een gebeurtenis die hem ertoe bracht zijn politieke loopbaan te heroverwegen en zich te concentreren op zijn herstel en zijn professionele carrière als notaris.

Reacties uit de gemeenschap

Burgemeester Jan Morbee heeft aangegeven dat Wittesaele’s benoeming als ereschepen een passende afsluiting vormt van zijn politieke carrière, na de ongegronde aantijgingen die tegen hem en de burgemeester werden geuit. Deze beschuldigingen zijn na onderzoek door het Agentschap Binnenlands Bestuur en de diensten van de gouverneur ongegrond bevonden.