woensdag, mei 29, 2024
HomeZoute.StylePositieve terugblik op de paasvakantie aan de Kust

Positieve terugblik op de paasvakantie aan de Kust

Door de diverse activiteiten en de gezellige sfeer aan zee hebben zowel toeristen als de toeristische sector een positieve paasvakantie ervaren.

Belangrijke Cijfers en Feiten

  • Toeristische Overnachtingen: Circa 1,5 miljoen, vergelijkbaar met 2023.
  • Dagtoeristen: Ongeveer 1,1 miljoen, een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar.
  • Topdag: Zaterdag 6 april met circa 115.000 dagtoeristen.

Culturele Aantrekkingen

De Kust biedt een rijk aanbod aan culturele en indooractiviteiten, wat bijdraagt aan het succes ondanks wisselvallig weer:

  • Triënnale Beaufort: Kunstproject langs de kustlijn, geniet van grote populariteit.
  • Musea en Tentoonstellingen: Highlights zijn het Ensorjaar en de Crystal Ship in Oostende, en de Paul Delvaux tentoonstelling in Koksijde-Oostduinkerke.

Toeristische Trends

De paasvakantie blijft een geliefde periode voor zowel Vlamingen als buitenlandse gasten. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 70% tijdens het paasweekend, blijven kusthotels een populaire keuze.

Uitkijken naar de Komende Weken

  • Vakantie Franstalige Belgen: Vanaf 29 april hebben Franstalige Belgen twee weken lentevakantie, wat een nieuw toeristisch hoogtepunt kan betekenen.
  • Hemelvaart en Pinksteren: Deze verlengde weekends in mei worden gezien als ideale momenten voor een korte vakantie.

Impact op de Toeristische Sector

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer, benadrukt de veelzijdigheid en het brede aanbod van de Kust: “De Kust positioneert zich meer dan ooit als een bestemming voor alle seizoenen. We kijken vol vertrouwen uit naar de aankomende periodes met veel vakantiepotentieel.”

De Kust blijft een trekpleister waar vakantiegangers kunnen genieten van een divers aanbod aan activiteiten en evenementen, waardoor de regio zich sterk profileert als een vierseizoensbestemming.