HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeCatching Waves verweeft zee, surfen en kunst in baliezaal Toerisme

Catching Waves verweeft zee, surfen en kunst in baliezaal Toerisme

Knokke-Heist loopt ook deze zomer in de kijker als exclusieve badplaats. In het kader van het nieuwe seizoen wordt met het project ‘Catching Waves’ de zomer naar binnen gehaald in de baliezaal van Infokantoor Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660). Het indrukwekkende ontwerp werd uitgewerkt door de creatieve geest van etalagist Gillian Vanhoenacker en verbindt kunst, surfen en zee met elkaar.

Surfen op golven van oneindigheid, uitdagingen en opportuniteiten. De grenzen van onze kracht opzoeken en proeven van ultieme vrijheid op de golven van een onmetelijke zee. Met Catching Waves rollen de golven naar binnen in de balieruimte op een conceptuele manier waarbij de zee, het surfen en kunst met elkaar verweven worden. Werken van Nick Verhaeghe rijzen uit een glooiend landschap omringd door een rijke tropische jungle waarbij een melancholisch verhaal verteld wordt over de Belgische kust en de lokale surfcultuur. Het iconische surfzeil van Frank Vanleenhove neemt ons mee naar een azuurblauwe zee in een paradijselijke setting. Catching Waves, kleurrijk, emotief geladen en vooral zintuigprikkelend.

Seashaped by Nick Verhaeghe 

Vluchtige momenten gedrenkt in zeewater zetten de toon van Catching Waves. In deze selectie uit de reeks “Seashaped” toont Nick Verhaeghe een conceptuele benadering van de Belgische kust. Naast de melancholiek van de winterse zee brengt hij ook de lokale surfcultuur in beeld. Als gepassioneerd surfer en fotograaf weet hij vluchtige momenten te vereeuwigen van de kust en haar unieke karakter, het brute landschap en de surfers die de haar kracht weten te trotseren. 

“Deze beelden doorbreken het idyllische beeld dat er bestaat rond strand en surfen, in het voordeel van een meer eigentijdse kijk. Op deze manier wou ik de bescheiden heldhaftigheid tegen de natuurelementen aan onze Noordzee vastleggen…“ 

Niet alleen de beelden vertellen een verhaal over de zee, maar ook het unieke ontwikkelingsproces is een belangrijke hoofdrolspeler. Als een alchimist experimenteert hij in zijn atelier in Knokke om bij de ontwikkeling van zijn analoge foto’s zoveel mogelijk chemische producten te vervangen door natuurlijke alternatieven. Voor deze reeks gebruikte hij een mengsel van zeewier en zeewater om de negatieven te ontwikkelen. Nick Verhaeghe begon met deze unieke manier van ontwikkelen uit ecologische overwegingen, maar intussen is dit ontwikkelingsproces een obligatoire karaktertrek van de kunstenaar geworden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers