zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistStemBus24cd&v en N-VA pleiten voor voorrangsregels bij de inschrijvingen voor vakantiekampen en...

cd&v en N-VA pleiten voor voorrangsregels bij de inschrijvingen voor vakantiekampen en speelpleinwerking in Knokke-Heist

N-VA en cd&v pleiten voor voorrangsregels bij de inschrijvingen voor vakantiekampen en speelpleinwerking.  De combinatie werk en gezin is niet makkelijk voor jonge gezinnen.  “Als Knokke-Heist wil inzetten op het aantrekken van jonge gezinnen, dan is het belangrijk om voldoende opvangmogelijkheden te voorzien en het inschrijfsysteem vlot te laten verlopen. Jaarlijks is het urenlang stressen om je kinderen ingeschreven te krijgen.  Maar dit jaar was wel een dieptepunt. ” zeggen gemeenteraadslid van cd&v Laura Vanneste en N-VA bestuurslid Dimitri Leuntjens, zelf werkende ouders die veilige en educatieve opvang zoeken voor hun kids.

Het probleem situeert zich op twee vlakken : het aanbod, vooral voor kleuters is te klein.  Daarnaast zijn de Sportiek-sportkampjes weggevallen waardoor 200 extra kindjes nu op zoek gaan naar een vakantieplus kamp. Bovendien faalt het digitaal systeem door de toevloed aan inschrijvingen op hetzelfde moment. 

 “Het digitaal inschrijvingsplatform loopt elk jaar vast waardoor je uren achter je scherm moet wachten.  Eens het systeem weer werkt, stel je vast dat het favoriete kampje van je kind al volgeboekt is.” getuigde Laura Vanneste op de gemeenteraad van donderdag 28 maart.  Dimitri Leuntjens vult aan : “Als backup kan je op zaterdag extra vroeg in de file staan om je kind dan via het loket in te schrijven.  Doordat er geen limiet staat op wie je inschrijft, zijn de eerste inschrijvers vaak diegenen die dan ook de kindjes van bevriende gezinnen inschrijven waardoor een aantal gezinnen met lege handen achterblijven.” 

Daarom stellen cd&v en N-VA voor om de inschrijvingen voor vakantieplus kampen en speelpleinwerking te spreiden in de tijd, net als bij de Zwintriathlon/IronMan. Zo kunnen jonge gezinnen die wonen en/of werken in Knokke-Heist als eersten inschrijven. Enkele weken later kunnen ook tweede verblijvers of ouders die op vakantie komen naar Knokke-Heist hun kinderen inschrijven. Op die manier zullen de inschrijvingen vlotter verlopen.