woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistStemBus24Marijke De Vent streeft naar een groenere toekomst vanuit Knokke-Heist

Marijke De Vent streeft naar een groenere toekomst vanuit Knokke-Heist

Marijke De Vent, geboren en getogen in onze gemeente, stelt zich kandidaat voor het Federale Parlement bij de aanstaande verkiezingen op 9 juni, op de veertiende plaats van de Groen-lijst.

Marijke, een gepensioneerde medisch pedicure en trotse oma van zes, heeft na haar studies in Gent gekozen om haar leven en carrière in Knokke-Heist voort te zetten. Haar jarenlange betrokkenheid bij een milieu-NGO heeft haar geïnspireerd om de politieke arena te betreden.

Politieke ambities gericht op milieu en maatschappij

Marijke’s campagne focust zich op belangrijke milieukwesties:

  • De strijd tegen luchtvervuiling en plasticvervuiling in de oceanen.
  • De aanpak van klimaatverandering, wat ze bovenaan haar agenda heeft staan.
  • Het promoten van recreatief groen om meer mensen aan te zetten tot beweging.

Als fervente zwemmer, fietser en wandelaar benadrukt Marijke het belang van toegankelijke recreatieve gebieden die beweging en buitenactiviteiten stimuleren. Ze gelooft sterk in het creëren van een gezonde en aantrekkelijke omgeving waar mensen van alle leeftijden kunnen genieten en samen kunnen komen.

Een sterke gemeenschappelijke visie

Haar politieke platform weerspiegelt de sociale waarden van Groen, met een sterke nadruk op inclusiviteit en het uitbannen van armoede. Marijke is vastberaden om iedereen mee te nemen in haar visie voor een duurzame en betrokken gemeenschap.

In de aanloop naar de verkiezingen blijft Marijke De Vent zich inzetten voor haar gemeenschap in Knokke-Heist, met het doel om een verschil te maken zowel lokaal als op nationaal niveau.