HomeSportFrank Vanleenhove: "Hoe meer tijd je in de buitenlucht spendeert, hoe minder...

Frank Vanleenhove: “Hoe meer tijd je in de buitenlucht spendeert, hoe minder besmettingen en hoe sterker je lichaam wordt”

Die leeftijdsgroep mocht tot voor kort niet gaan trainen, er waren ook geen wedstrijden, geen indoorsporten… en deze leeftijdsgroep haalt zijn kicks niet uit een fiets- of wandeltochtje of door even te gaan joggen. Wij halen ze naar buiten!

Na de paasvakantie willen zowel Surfers als Lakeside Paradise tieners weer aan het sporten krijgen en bij uitbreiding zoveel mogelijk mensen terug aan het watersporten krijgen daar dan de watertemperatuur al een stuk aangenamer wordt. “Corona kan immers niet zwemmen en hoe meer tijd je in de buitenlucht spendeert, hoe minder besmettingen en hoe sterker je lichaam wordt” zegt zaakvoerder Frank Vanleenhove. 

“Er wordt algemeen gesteld dat er gedurende het voorbije coronajaar veel meer gesport werd. Dat kan wel zijn, maar voor de 13- tot 18-jarigen is dit allesbehalve het geval denk ik” stelt Frank. “Die leeftijdsgroep mocht tot voor kort niet gaan trainen, er waren ook geen wedstrijden, geen indoorsporten… en deze leeftijdsgroep haalt zijn kicks niet uit een fiets- of wandeltochtje of door even te gaan joggen. Ons doel is om deze groep een leuke namiddag te bezorgen vol fun en actie temidden van zee, zon en strand, of glijdend over het Duinenwatermeer. Op deze manier gaat de computer, tv, gsm en het gamen eventjes aan de kant en proeven ze al bewegend de buitenlucht. Wie weet geraken ze door één of andere sport gepassioneerd en houden ze er na de examens dan een leuke zomer aan over?” aldus Frank Vanleenhove.  

Aanbod Surfers Paradise 

Vanaf 21 april 2021 organiseert Surfers Paradise iedere woensdagnamiddag tot eind mei van 14 tot 16 uur een water- en strandsportnamiddag voor “adolescente” tieners van 13 tot 18 jaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de wensen van de deelnemers wordt dan gekozen uit het ruime sportaanbod dat de vereniging in huis heeft. Ervaring is niet vereist en alle materiaal wordt voorzien. Enige benodigdheden zijn sport- en badkledij, een handdoek en een portie goed humeur en sportiviteit. Zijn er bijvoorbeeld goeie golven? Dan gaan de deelnemers uiteraard golfsurfen. Staat er een flinke bries dan mag je een initiatie kiten verwachten. Is de zee zo plat als een pannenkoek kan je gaan suppen of kayakken. Er zijn ook rafts om samen de branding te overwinnen. Op het strand behoren beachvolley, strandpadellen en speedsailen tot de mogelijkheden. Ook zijn er e-skates, longboards en hamboards die voor de nodige dosis fun kunnen zorgen. Uiteraard zijn meerdere activiteiten per namiddag mogelijk. Voorafgaandelijk inschrijven is noodzakelijk en er is begeleiding door deskundige en enthousiaste instructeurs. 

1 sessie kost 20€, wil je er meteen bij zijn voor 6 sessies betaal je 100€: dit is begeleiding, materiaal, een drankje en verzekering inbegrepen. 

Alles is volledig coronaproof georganiseerd in kleine groepjes volgens de geldende voorschriften. 

Voorafgaandelijk Inschrijven is wel telkens nodig via www.surfersparadise.be inschrijvingsformulier of via T 050 615 960 

Aanbod Lakeside Paradise 

Hier kunnen alle jongeren terecht om iedere woensdag vanaf 21 april tot eind mei 2021 van 13-15 uur te wakeboarden en/of te waterskiën op het Duinenwatermeer. Deskundige cable operators zorgen voor degelijke begeleiding en alle materiaal is inbegrepen. Deelname is 30 € voor 2 uur in plaats van 40 €. Wil je graag de 6 sessies deelnemen dan kan dat voor 150 € in plaats van 180 €. 

Deelnemen kan door te mailen naar info@lakesideparadise.be of te bellen naar T 050  606 035. Reserveren is noodzakelijk en doe je best op tijd want de plaatsen zijn beperkt en vol is vol. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers