HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeWerkzaamheden rotonde Schapenbrug

Werkzaamheden rotonde Schapenbrug

Van maandag 19 april tot vrijdag 30 april 2021 zijn er werkzaamheden gepland aan de tijdelijke rotonde op het kruispunt van Sluisstraat, Kalvetkeetdijk en Hazegrasstraat. Hoewel de draaicirkel op dit ronde punt ook voor grote vrachtwagens en landbouwvoertuigen perfect haalbaar is mits aangepaste snelheid, wordt de groenzone van het middeneiland toch regelmatig kapotgereden. Daarom zal een aannemer een rammelstrook aanbrengen zodat haastige en/of minder stuurvaardige chauffeurs gewaarschuwd worden dat ze hun gevaarte wat moeten bijsturen om netjes op de rijweg te blijven zoals het hoort.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden wordt een stuk van de rotonde afgezet zodat de aannemer voldoende ruimte heeft om het werk uit te voeren. Het verkeer op de N376 (Sluisstraat) kan dan nog enkel rechtdoor en dus niet meer afdraaien richting Hazegrasstraat of Kalvekeetdijk. Voor fietsers blijft dit wel nog mogelijk.
Het zwaar verkeer van de A11 dat deze richting toch uit wil, wordt richting N49 omgeleid en kan dan via de Kalvekeetdijk Oost verder richting Hazegrasstraat rijden. Ter hoogte van de rotonde aan Schapenbrug wordt het verkeer tussen Kalvekeetdijk en Hazegrasstraat beurtelings geregeld met verkeerslichten.

Vanaf zaterdag 1 mei 2021 kan de rotonde weer een vlotte doorstroom van het grensoverschrijdend verkeer tussen Knokke-Heist en Sluis verzekeren. Sinds de ingebruikname van de rotonde op 13 november 2020 verloopt het verkeer hier niet alleen vlotter maar is ook de verkeersveiligheid voor de fietsers aanzienlijk verbeterd.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers