HomeZwinregioGeleide natuurwandelingen voor het brede publiek

Geleide natuurwandelingen voor het brede publiek

Natuurexploratie heeft intussen haar geleide natuurwandelingen heropgestart weliswaar binnen de mogelijkheden binnen de coronamaatregelen en dus Covid-safe volgens het protocol gegidste wandelingen. Voorinschrijving via de website www.natuurexploratie.be en het dragen van een mondmasker tijdens de wandeling is dan ook verplicht.  Bovendien is het aantal deelnemers per wandeling voorlopig althans nog beperkt tot 8 personen. Om de kwaliteit van onze natuurwandelingen in coronatijd te verzekeren wordt dit later opgetrokken tot maximaal 15 deelnemers, althans zolang nog een mondmaskerplicht of een afstand houden van 1,5 meter behouden blijft.

Natuurexploratie organiseert een prachtig aanbod van niet minder dan 38 geleide natuurwandelingen voor het brede publiek. In dit gevarieerde aanbod wordt een groot aantal natuurgebieden in Knokke-Heist en de ruime Zwinstreek bezocht.  Zo maken de deelnemers kennis met nieuwe gebieden en minder gekende hoekjes in de streek. Door wijzigende coronamaatregelen is het evenwel mogelijk, dat bepaalde natuurwandelingen vooral deze die doorgaan over de grens mogelijks nog moeten gewijzigd worden, maar daar inschrijving toch verplicht is, vormt dit dus geen probleem. Belangrijkste is dat Natuurexploratie reeds een mooi gamma natuurwandelingen aanbiedt.

Ook wordt tijdens de wandelingen niks doorgegeven. Deelnemers worden dan ook verzocht zeker hun eigen verrekijker en eventueel loep mee te brengen..  

We bezoeken steeds de natuurgebieden, die op dat ogenblik het interessants zijn en de mogelijkheid bieden op prachtige waarnemingen.  En dit zowel op vlak van vogels, planten, insecten als amfibieën.  Zo maak je in de duinen kennis met de zeer rijke zomerflora, talrijke libellen, de Basterdzandloopkever, Blauwvleugelsprinkhaan en de Boomkikker. Maar tijdens de wandelingen maak je ook kans op broedende of doortrekkende vogels als de Nachtegaal, diverse spechten, Boomvalk, Buizerd en zelfs Wespendief of in de nazomer Visarend.…  In de intergetijde- en plassengebieden maak je kennis met allerhande broedvogels en doortrekkers als Zwartkopmeeuw, Grote stern, Dwergstern, Wulp, Regenwulp, Kluut, Rosse grutto, Lepelaar en zelfs Geoorde fuut en Oeverzwaluw.  Wil je precies weten wat je op welke wandeling zoal mag verwachten, raadpleeg dan de wandelkalender op onze website www.natuurexploratie.be.

De deelname aan een geleide natuurwandeling met Natuurexploratie is, zelfs in hetzelfde gebied, telkens vol nieuwe ontdekkingen. Voor de onervaren natuurverkenner gaat een totaal nieuwe en boeiende wereld open met fascinerende en prachtige natuurfenomenen.  Eenmaal je de smaak te pakken hebt, wil je gewoon meer…

Geleide natuurwandelingen voor groepen

Natuurexploratie organiseert evenwel niet enkel geleide natuurwandelingen voor het brede publiek.  Groepen die wensen kennis te maken met de natuur in de ruime omgeving van Knokke-Heist, doen er best aan om een geleide natuurwandeling aan te vragen bij Natuurexploratie.  We verzorgen dan een natuurwandeling in je favoriete gebied.

Info over de geleide natuurwandelingen

Tijdens de zomermaanden worden niet minder dan 2 à 3 geleide natuurwandelingen per week georganiseerd.  De rest van het jaar zijn er dat minstens 2 à 3 per maand.
Deelname aan de natuurwandelingen voor het brede publiek kost 2,50 euro per deelnemer en max. 5,00 euro/gezin. De wandelingen zijn bovendien gratis voor kinderen onder de 12 jaar en de leden van Natuurexploratie.  Nog geen lid?  Geen probleem, bij de inschrijving van de geleide natuurwandeling kun je kiezen voor het betalen van een gezinslidmaatschap. Je ontvangt dan een digitale lidkaart die de gezinsleden kunnen opslaan op hun smartphone.

Uitgebreide info over de wandelkalender of de natuurwandelingen op aanvraag van Natuurexploratie vind je terug op onze website www.natuurexploratie.be.

Wens je de activiteitenkalender van Natuurexploratie te ontvangen, zendt dan een mail naar patrick.demaecker@scarlet.be met de vraag om onze wandelkalender of het aanbod van geleide natuurwandelingen op aanvraag voor groepen van Natuurexploratie te ontvangen. En via onze twitteraccount Patrick Demaecker@Natuurexplorati blijf je steeds op de hoogte van het natuurgebeuren in de ruime omgeving van Knokke-Heist

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers