13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeRechtbankGemeentewerker kreeg 12 maanden voorwaardelijk na ongepast gedrag

Gemeentewerker kreeg 12 maanden voorwaardelijk na ongepast gedrag

Een gemeentewerker kreeg van de Brugse rechter twaalf maanden celstraf met uitstel voor aanranding en belaging van vier schoolmeisjes in een steegje nabij de school.

Op 28 mei 2 jaar geleden was de medewerker van de groendienst Knokke-Heist onkruid aan het wieden in een klein steeg in de buurt van de school. Een vijftienjarige schoolmeisje dat net na de les lichamelijk opvoeding naar school terugkeerde via het park kruiste het pad van de man, die haar plots over haar achterste wreef. Eenmaal terug op school bleek ze niet het enige slachtoffer van de man. Een ander vijftienjarig meisje verklaarde dat de man op haar terugweg zijn arm rond haar nek had gelegd en haar achterwerk had betast. Nog twee andere meisjes vertelden hoe hij hen bij de arm had gegrepen.

De arbeider beweerde dat de aanrakingen “per ongeluk” gebeurden omdat hij aan de slag was langs een heel smal paadje. Maar volgens zijn overste bij de gemeente was dit niet geloofwaardig aangezien de man de beide handen nodig had om de lange stok van het onkruidmes te hanteren. Bovendien bleek op het proces dat de man recent ook ongepaste seksuele opmerkingen had gemaakt tegenover een begeleidster van het CAW.

De rechter achtte de feiten bewezen, maar hield rekening met het gunstig strafverleden van de man. “De beklaagde leidt een sociaal geïsoleerd bestaan en heeft nood aan begeleiding”, klonk het in de rechtbank. 

1 REACTIE

  1. Het is niet omdat je een geïsoleerd bestaan leidt dat je daarvoor meisjes moet lastigvallen. Als die persoon nood heeft aan psychische begeleiding moet men hem die geven. Hervalt hij echter dan moet de rechter daar zijn/haar conclusies uit trekken want mensen met zulke neigingen mag je niet op de maatschappij loslaten.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers