HomeCultuurHet Cartoonfestival is jarig

Het Cartoonfestival is jarig

Het 60ste Cartoonfestival wordt groter, belevenisvoller en actiever dan alle voorgaande edities. De gratis thematentoonstelling krijgt van zaterdag 3 juli tot en met zondag 29 augustus 2021 een nieuwe locatie in het Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1) om zijn naam als hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust nog meer in de verf te zetten. Het Cartoonfestival is dagelijks geopend van 10 tot 19 uur.  


 
Nieuw: Cartoongast Lectrr 
Vanaf 2021 zet het festival per editie een cartoonist in de kijker. Dit jaar is die speciale Cartoongast niemand minder dan Lectrr. Ontdek de wondere wereld van Lectrr in zijn eigen illustere stukje Lectrrland, waar de humor regeert met ijzeren vuist. Een land van melk en honing met een vreemde bijsmaak. Bezoek de nationale bank, het bizarre Lectrrseum of de gezellige dorpjes en pittoreske sweatshops. En de liefhebbers kunnen misschien een glimp opvangen van Zijne Doorkluchtige Droogheid Lectrr’s eigen duikboot, die speciaal voor de gelegenheid aanmeert in Knokke-Heist. Verlies jouw hart aan het mafste land op aarde! 

 
Thematentoonstelling ‘Iedereen Kampioen’ 
Onder de noemer #sportersbelevenmeer in Knokke-Heist zet ‘Iedereen Kampioen’ zijn sportiefste beentje voor! De deelnemende cartoonisten hebben het onderwerp Sport grondig bestudeerd doorheen hun cartooneske bril en vereeuwigden hun creatieve kronkels in hilarische cartoons. Zowel binnen in de prachtig ingeklede themaruimtes, als buiten bij de cartoonspots en outdoor frames zal je dus van de beste cartoons kunnen genieten, maar ook leuke doe-opdrachten uitvoeren, deelnemen aan workshops en je conditie kunnen testen i.s.m. Sport Vlaanderen. 3, 2, 1, START!   

 
Deelnemende cartoonisten 
De crème de la crème van Belgische cartoonisten ging enthousiast aan de slag voor het Cartoonfestival! In de expo hangen er cartoons van 19 gerenommeerde Belgische cartoonisten. Onder hen bekende namen, maar ook jonge talenten die de uitdaging aangingen om ‘Iedereen Kampioen’ te vereeuwigen in spitsvondige spotprenten. De deelnemende tekenaars zijn: Steve Michiels, Kim, Lectrr, Planet Prudence, Joris Snaet, Fritz, Ilah, Mat (Daniël), Wim De Blende, Lise Vanlerberghe, Bart Schoofs, Eva Mouton, Erwin Vanmol, Floor Denil, Laura Janssens, Wim De Blende, Fien Tekent, Zaza en Canary Pete. 

 
Vaste waarden: cartoonwedstrijden Knokke-Heist 
Ondanks de vele nieuwigheden blijven ook de twee cartoonwedstrijden van Knokke-Heist, De Gouden Hoed & Press Cartoon Belgium, van de partij. De geselecteerden en winnaars van deze wedstrijden kan je tijdens het Cartoonfestival outdoor bewonderen op een aangename wandeling langs het Zegemeer.  

Cartoon SurPlus+ 
Tijdens het Cartoonfestival kunnen jong en oud in en rond het Cultuurcentrum terecht voor verschillende randactiviteiten binnen het kader van Cartoon Sur+. De populaire workshops voor de kinderen gaan terug door van maandag tot en met vrijdag van 14 tot 17 uur. Jong en oud kunnen verder de hele zomer lang het gloednieuwe Multimove parcours ontdekken en deelnemen aan sportinitiaties in de Scharpoordtuin georganiseerd door de Vlaamse sportfederaties en de lokale sportclubs. Deze vinden telkens plaats op dinsdag, woensdag en zaterdag van 13 tot 18 uur. Tot slot worden er ook podiumvoorstellingen, lezingen en podcasts geprogrammeerd in de schouwburg binnen het kader van het Cartoonfestival. De volledige programmatie vind je terug op www.cartoonfestival.be.  

 
Let op: Ondanks de gratis toegang, is het reserveren van tickets via www.cartoonfestival.be verplicht om alles coronaproof te laten verlopen.  
 
Om trouw te blijven aan het sportthema worden de bezoekers warm gemaakt om zoveel mogelijk op sportieve wijze naar het festival te komen. Het Cartoonfestival is het best te bereiken te voet of met de fiets. Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein of tram stap je af aan de halte Knokke en dan is het nog 10 minuutjes stappen naar Cultuurcentrum Scharpoord als je de Meerlaan volgt. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers