15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeProvinciebestuurJe moet geen mondmasker meer bij hebben

Je moet geen mondmasker meer bij hebben

Vanaf nu is het in West-Vlaanderen niet langer verplicht om een mondmasker bij zich te hebben. Volgens de gouverneur zijn we het ondertussen zodanig gewoon dat mensen zelf de verantwoordelijkheid zullen nemen om er eentje bij te hebben indien het nodig zou zijn. “In de winkelstraat is het niet langer verplicht, maar in de winkel zelf wel. Ik vertrouw erop dat mensen hun gezond verstand gebruiken”, zegt Decaluwe.

Daarnaast maant de West-Vlaamse gourverneur aan tot voorzichtigheid: “Alles evolueert heel goed, maar de coronacrisis is nog niet over. Vergeet de regel van de social distancing niet. Wie gaat winkelen, een terrasje doet, het openbaar vervoer neemt, naar een evenement gaat, een drukke plaats bezoekt… is nog steeds verplicht een mondmasker op te zetten. De federale mondmaskerplicht verandert met andere woorden niet.”

3 REACTIES

 1. Net terug van een noodzakelijke verplaatsing naar Beieren in Duitsland. De besmettingscijfers liggen in lijn met deze in Vlaanderen … de controle is er echter onveranderd streng.
  Een inentingsattest wordt overal (hotel, restaurant, herberg) gevraagd en gelezen. Wie geen attest heeft moet eerst een test ondergaan. In elk dorp is er een testcentrum. Deze test moet steeds recent zijn.
  In het hotel, in het restaurant, op een terras laat men zijn identiteitsgegevens achter. Een FFP2 – masker is overal verplicht. Stoffen maskers of chirurgische maskers zijn verboden. Wie er geen draagt wordt er op aangesproken en moet er een kopen.
  De baanrestaurants zijn dicht en ook daar is er controle.
  In het restaurant, in een herberg … is overal de 1,5 tot 2 meter tussen tafels de regel. Men ontsmet steeds en wie een menukaart vraagt moet de ter beschikking gestelde handschoenen dragen. Tafellakens, handschoenen worden na het eten, het ontbijt … weggenomen. Iedereen wacht tot hij aan de beurt is.
  In de toiletten een lijst met info over wie, wat, wanneer heeft proper gemaakt. Alles is ontsmet: sleutel van de kamer in een zakje, afstandsbediening van de tv in zakje.
  De vrees voor varianten is duidelijk aanwezig. Ook in rusthuizen gelden nog steeds duidelijk afstandsregels en ook het bezoek wordt gecontroleerd.
  Niemand mort. Men weet dat er nog elke dag doden vallen.

 2. Eigenlijk moet je wel een mondmasker bij hebben. Als je een winkel binnenstapt zal dat masker toch zo maar niet uit de lucht komen vallen? Ik denk dat we toch moeten blijven opletten tot iedereen ingeënt is. Pas dan zullen we op onze twee oren kunnen slapen. Vorig jaar, na de grote vakantie, is de miserie ook opnieuw begonnen. Laten we nog een kleine inspanning leveren en ons aan de regels houden voor ieders bestwil. Zo kunnen we van een mooie vakantie genieten zonder grote gevolgen tijdens of achteraf.

 3. We zijn niet meer verplicht om een Mondmasker bij te hebben .in de winkels of op drukke plaatsen is het wel verplicht om dragen , maar we moeten geen op zak hebben. Hoe dubbelzinnig ze het allemaal kunnen maken .verander dan gewoon niks.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers