15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021
HomeZeebruggeZeebrugse HavenVisser worden iets voor jou?

Visser worden iets voor jou?

Het einde van het schooljaar, uitkijken naar de welverdiende vakantie, plannen maken voor de zomer, plannen maken om verder te studeren….. of weet je nog niet goed welke richting te kiezen? In het schooljaar 2021-2022 worden er drie nieuwe maritieme opleidingen aangeboden. Er is wereldwijd vraag naar maritieme geschoold personeel. De maritieme werkgevers, zoals het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, De Vlaamse Waterweg, Defensie, de baggerbedrijven DEME en Jan de Nul, de Koninklijke Belgische Redersvereniging en het Zeevissersfonds bieden een waaier aan mogelijkheden aan.

De competenties voor deze beide richtingen overlappen elkaar in grote mate, zodat het mogelijk is om met een beperkte hoeveelheid extra leerstof, die vooral praktijkgericht is, zonder problemen de attesten voor zowel de STCW ( koopvaardij ) als de STCW-F ( zeevisserij ) aan te leveren. De leerling kan na het afstuderen kiezen in welke sector hij tewerkgesteld wil worden en daarna in deze sector zijn vaartdagen opbouwen om een vaarbevoegdheidsbewijs te bekomen.
Om deze keuze bewust te kunnen maken na het zesde of zevende jaar, worden stages voorzien in beide sectoren.

Waarom werd er gekozen voor een opleiding dek en een beperkte opleiding motoren?

In de zeevisserij betekent een dubbele opleiding dek en motoren een veel grotere kans op tewerkstelling. Bovendien word je daardoor meer gegeerd in de zeevisserij, hetgeen kan leiden tot een betere verloning.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers