HomeKnokke-HeistKnokke-Heist in West-Vlaamse top 5 wat auto-inbraken betreft

Knokke-Heist in West-Vlaamse top 5 wat auto-inbraken betreft

De uitbraak van het coronavirus heeft grote impact gehad op de auto-inbraakcijfers in de provincie West-Vlaanderen. Zo vonden van januari tot en met september 2020 in totaal 13,8 procent minder auto-inbraken plaats ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze afname is echter minder sterk dan de landelijke gemiddelde daling van 29,2 procent minder auto-inbraken. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van de Federale Politie.  

Bron: Independer

In West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel minst sterke daling

In elke Belgische provincie zorgde de uitbraak van het coronavirus voor een daling van het aantal auto-inbraken. In West-Vlaanderen nam het aantal auto-inbraakincidenten af van 1408 tijdens de eerste negen maanden van 2019 naar 1215 in dezelfde periode in 2020.

West-Vlaanderen kent hiermee het  kleinste aantal auto-inbraken van heel België. Ook in Vlaams-Brabant (-17,2 procent) en Brussel (-21,9 procent) daalde het aantal inbraken uit of aan auto’s – relatief gezien – minder sterk door corona. De sterkste afname vond plaats in Antwerpen (-43,1 procent).

Top 5 gemeenten meeste auto-inbraken

Op gemeentelijk niveau zijn er grote verschillen te zien wat auto-inbraken betreft. Binnen de provincie West-Vlaanderen vonden tijdens de eerste negen maanden van 2020 de meeste auto-inbraken plaats in de stad Brugge. Hier werd in totaal 188 keer ingebroken uit of aan auto’s. De top 5 West-Vlaamse gemeenten met het grootste aantal inbraak-incidenten is als volgt:

  1. Brugge (188 auto-inbraken)
  2. Oostende (184 auto-inbraken)
  3. Kortrijk (135 auto-inbraken)
  4. Menen (65 auto-inbraken)
  5. Knokke-Heist (36 auto-inbraken)

In vier West-Vlaamse gemeenten – Lendelede, Vleteren en Mesen – werd geen enkele auto-inbraak gemeld.

Autodiefstal en schade door diefstalpoging of inbraak wordt vergoed door de mini en full omniumverzekeringen. Of de daling in de schadestatistieken ook een daling in de verzekeringspremies zal teweeg brengen, zal nog moeten blijken. Alleen door dit regelmatig te vergelijken kan de consument zijn voordeel doen.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.independer.be/nl/autoverzekering/info/onderzoek/overzicht-auto-inbraken-2020  

1 REACTIE

  1. Auto inbraken. Waar valt er ook veel te rapen als professioneel inbreker? Juist, ja in KH.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers