HomeSportKnokke-Heist schrapt grote sportevenementen tot eind september

Knokke-Heist schrapt grote sportevenementen tot eind september

Het gemeentebestuur Knokke-Heist heeft beslist om deze zomer (tot eind september) geen grote sportevenementen te organiseren. De sportdienst coördineert sinds begin februari de werking van het vaccinatiecentrum in Knokke-Heist en de vaccinatiesnelheid wordt zodanig opgedreven de komende maanden dat dit niet te combineren valt met de organisatie van grootschalige sportevenementen in de zomerperiode.

Burgemeester Piet De Groote: “Het vaccinatiecentrum heeft voor ons als gemeente absolute topprioriteit. Door de uitstekende inzet van de sportdienst behoren we tot de koplopers in de vaccinatiestrategie en we willen dan ook verder gaan op deze ingeslagen weg en zo snel mogelijk onze volledige bevolking laten vaccineren. De volksgezondheid gaat voor en daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om de geplande sportevenementen die de sportdienst organiseert te annuleren deze zomer.”

Zo wordt een jarenlange traditie voor het tweede jaar op rij doorbroken en zal er ook dit jaar geen strandloop, zeezwemmen, Iron Kid, Finishers Triatlon, Zwintriathlon of Halve Triatlon kunnen plaatsvinden in onze mooie en sportieve kustgemeente. Na twee moeilijke coronajaren wordt vanaf het najaar echter alles in het werk gesteld om in 2022 met hernieuwde krachten een aantrekkelijke sportkalender aan te bieden aan alle sportievelingen. In het najaar van dit jaar zou alvast nog de Early Bird Run en een nieuwe Trail Run georganiseerd worden. Hierover volgt later meer nieuws. De reeds ingeschreven deelnemers voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon ontvangen snel een persoonlijke mail over deze annulering.

Schepen van sport Jan Morbee: “Het is met spijt in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Het toont alleen nog maar eens aan dat de sportdienst garant staat voor degelijke organisaties en dat zij nu verder noodzakelijk zijn voor de goede werking van het vaccinatiecentrum. Ook zonder deze evenementen blijft sport evenwel belangrijk voor onze gemeente en investeren we verder in sportinfrastructuur en in onze sportclubs. De sportdienst zal deze zomer wel blijven inzetten op de sportstranden en de Vakantie+ stages. Ik hoop dat we corona snel achter ons kunnen laten en vanaf 2022 opnieuw een gevarieerd aanbod aan evenementen kunnen aanbieden, met een aantal nieuwigheden. Sport blijft immers erg belangrijk voor zowel het fysieke als mentale welzijn van de mensen!”

Geen sportevenementen betekent niet dat sportievelingen deze zomer op hun honger blijven zitten in Knokke-Heist. De uitstekende sportinfrastructuur in de gemeente en de schitterende natuur bieden tal van mogelijkheden aan recreatieve sporters. Bovendien zijn er met de nieuwe padelvelden in Duinbergen en het Zoute, de extra kabelbaan aan Lakeside Paradise en de WK Stravaroutes nog mogelijkheden bijgekomen. Passieve sporters hebben met de Baloise Belgium Tour (10 juni) en de Baloise Ladies Tour (10 juli), de World Padel Tour (27-29 augustus) en de start van het WK tijdrijden (19-22 september) alvast ook voldoende om naar uit te kijken de komende maanden.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers