zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist Scoort Hoog in Gemeentelijke Tevredenheidsenquête onder inwoners

Knokke-Heist Scoort Hoog in Gemeentelijke Tevredenheidsenquête onder inwoners

Recentelijk heeft DPG Media een uitgebreide enquête uitgevoerd onder bijna 200.000 Vlamingen, inclusief inwoners van Knokke-Heist, om hun mening te peilen over het beleid en bestuur in hun gemeente of stad. De resultaten zijn binnen, en Knokke-Heist springt eruit met enkele opmerkelijke cijfers.

De enquête, die zich richtte op diverse aspecten van het gemeentelijk beleid en levenskwaliteit, heeft Knokke-Heist op de kaart gezet met een indrukwekkende score van 66/100. Dit cijfer is hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 60/100 en plaatst de gemeente op de 49e plaats in de ranglijst van ‘Beste Gemeente van Vlaanderen’ uit 300 gemeenten.

Veiligheid en Levenskwaliteit

Veiligheid is een van de hoogtepunten voor Knokke-Heist, waar inwoners het een score van 74/100 gaven. Deze positieve perceptie draagt bij aan het algemene gevoel van welzijn binnen de gemeenschap.

Betaalbaar Wonen: Een Uitdaging

Echter, op het gebied van betaalbaar wonen, toont de enquête een uitdaging aan met een score van 28/100, aanzienlijk lager dan het Vlaamse gemiddelde van 49/100. Dit onderstreept de noodzaak voor onze kneistse gemeenteraadsleden om deze kwestie nu eens echt aan te pakken. Want er betaan oplossingen.

Andere Belangrijke Gebieden

De scores voor goed bestuur (45/100), is laag en het gekibbel binnen de Gemeentebelangen is daar niet vreemd aan. Inwoners willen geen rust en visie op het stadhuis. Geen kibbel collegezoals de afgelopen maanden. Aan burgemeester Jan Morbee om de rust binnen zijn college en partij terug te brengen.

Milieu (72/100), veilig verkeer (67/100), netheid (73/100), en openbaar vervoer (67/100) tonen aan dat Knokke-Heist op meerdere fronten boven het gemiddelde presteert. De lokale economie, met een score van 82/100, en onderwijs (70/100) zijn ook sterke punten van de gemeente. In de categorie samenleving scoort Knokke-Heist met 65/100 hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 58/100.

De resultaten van deze enquête bieden een waardevol inzicht in hoe de inwoners van Knokke-Heist hun gemeente ervaren. Met scores die over het algemeen het Vlaamse gemiddelde overtreffen, is er veel om trots op te zijn. Tegelijkertijd bieden de lagere scores op gebieden zoals betaalbaar wonen een kans voor verbetering en verdere ontwikkeling. Deze feedback van de gemeenschap is cruciaal voor de lokale overheid om gerichte en effectieve beleidsveranderingen door te voeren. Meer bij VTM-Nieuws.