HomeZwinregioStad DammeKom op tegen Kanker en Natuurpunt lanceren Kom op tegen Kanker-wandelpad in...

Kom op tegen Kanker en Natuurpunt lanceren Kom op tegen Kanker-wandelpad in de Stadswallen van Damme

Kom op tegen Kanker lanceert, in samenwerking met Natuurpunt, een Kom op tegen Kanker-wandelpad in de Stadswallen van Damme. Wandelen is goed voor lichaam en geest en verlaagt het risico op bepaalde types kanker. Kom op tegen Kanker wil iedereen de mogelijkheid geven om afstand te nemen en weer op te laden in de natuur. Op het wandelpad staat een paal met daarop een gedicht van Peter Verhelst, die het gedicht speciaal voor het wandelpad schreef.   

Wandelen is gezond voor lichaam en geest en verlaagt het risico op bepaalde ziekten, waaronder ook kanker. Maar ook wie al ziek is, heeft baat bij beweging. Het verbetert het dagelijkse functioneren en welzijn, helpt om een behandeling (bijvoorbeeld chemotherapie) vol te houden, bevordert het herstelproces en vermindert de kans op herval. Daarom lanceert Kom op tegen Kanker, in samenwerking met Natuurpunt, een Kom op tegen Kanker-wandelpad in de Stadswallen van Damme in de provincie West-Vlaanderen. Ook in de andere Vlaamse provincies zal een Kom op tegen Kanker-wandelpad komen.  

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘Wandelen is gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wanneer je wandelt in de natuur kan je helemaal tot rust komen en even alles loslaten. Dat doet iedereen deugd. Met ons Kom op tegen Kanker-wandelpad willen we de bezoekers van de Stadswallen de mogelijkheid geven om te genieten van de natuur en even stil te staan bij het gedicht dat Peter Verhelst speciaal voor dit wandelpad schreef.’  

Een wandelpad om even bij stil te staan  

Het wandelpad in De Stadswallen is 5,1 km lang. Tegenover de kijkhut staat de paal met het gedicht van Peter Verhelst op gebrand. Voor zijn poëzie won hij onder andere de Paul Snoekprijs, de Gedichtendagprijs, de Jan Campert-prijs, de Herman de Coninckprijs en de Ida Gerhardt Poëzieprijs. 

Walter Rycquart, algemeen directeur Natuurpunt: ‘Er is nog nooit zoveel gewandeld in onze natuurgebieden als het afgelopen jaar. Mensen voelen zich meer dan ooit verbonden met de natuur in hun buurt. Niks is zo belangrijk als gezondheid en als we daar een portie natuur en cultuur aan kunnen toevoegen, dan doen we dat met plezier.’ 

Laagdrempelige manier van bewegen  

Kom op tegen kanker en Natuurpunt willen een gezonde levensstijl promoten en iedereen stimuleren om ook na corona te blijven wandelen in de natuur. Een groene omgeving werkt stressverlagend en stimuleert productiviteit en creativiteit. Wandelen in de natuur is een laagdrempelige manier van bewegen die goed is voor iedereen, ook voor wie ziek is. 

Praktische informatie  

De andere Kom op tegen Kanker-wandelpaden bevinden zich in Landschap De Liereman (Oud-Turnhout ), Vallei van de Zwarte Beek (Beringen), Provinciedomein Het Vinne (Zoutleeuw)  en Zwalmvallei (Brakel). Praktische informatie over elk wandelpad is te vinden op komoptegenkanker.be/de-wandelpaden.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers