HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistLokale Politie helpt je leren rijden met een elektrische fiets

Lokale Politie helpt je leren rijden met een elektrische fiets

Een elektrisch aangedreven rijwiel biedt de mogelijkheid om afstanden op een ecologische, snelle en sportieve manier te overbruggen. De e-bike is dan ook niet meer weg te denken in onze badplaats. Ook het gemeentebestuur zet elektrische fietsen in als efficiënt transportmiddel voor zijn werknemers. Op donderdag 6 mei 2021 organiseert de E-bike rijschool in samenwerking met de Lokale Politie, dienst Preventie en het Cultuurcentrum Knokke-Heist een gratis webinar over rijden met een elektrische fiets, gevolgd door een rondrit met een dergelijk rijwiel. Deze educatieve activiteit kadert in de aanloop naar het WK Wielrennen 2021 in Knokke-Heist waarbij het gemeentebestuur het promoten van het fietsen in al zijn facetten ruim aan bod laat komen.  

Wegcode en praktische tips 

Tijdens deze webinar leer je op een interactieve manier gevaar herkennen en overlopen de deelnemers de wegcode in en rond Knokke-Heist. Deze sessie vindt plaats via Zoom en voorziet heel wat praktische tips voor iedereen die een e-bike heeft of wil aanschaffen. Ook mensen met een Speed Pedelec kunnen aansluiten. Aan deze sessie kunnen maximum 99 personen deelnemen. 

Fietstocht met e-bike door Knokke-Heist 

Aansluitend is er de mogelijkheid om voor 5 euro samen met de instructeurs van de E-bike rijschool een fietstocht te maken doorheen Knokke-Heist. Maximum 12 deelnemers doorkruisen enkele hindernissen en passen de tips rond gevaarherkenning toe. Heb je nog geen elektrische fiets maar wil je graag deelnemen? Geef dit dan aan bij inschrijving. Je betaalt dan 8 euro inclusief huur elektrische fiets. Om te kunnen deelnemen aan deze fietstocht moet je je ook inschrijven voor de gelijknamige webinar ‘s morgens.   

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers