HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeNu ook elektrische snellader in Knokse Bandencentrale

Nu ook elektrische snellader in Knokse Bandencentrale

Door het stijgend aantal elektrische wagens en fietsen heeft het gemeentebestuur de laatste jaren sterk geïnvesteerd in de uitbreiding van het aantal laadpunten. Ook steeds meer bedrijven zorgen voor een oplaadpunt op hun terrein. Zo nam op vrijdag 9 april 2021 zaakvoerder Peter Van Acker van de Knokse Bandencentrale in aanwezigheid van burgemeester Piet De Groote en schepen Kris Demeyere 2 nieuwe laadpalen in gebruik.  

Hoogspanningscabine gebouwd voor de toekomst 

Het laadstation aan de Natiënlaan 195 beschikt over laadpalen van 22KW tot 350KW. De snelste elektrische auto op de markt kan laden aan 270KW en de gemiddelde elektrische auto laadt reeds 100 km bij op 5 minuten tijd, waardoor je heel snel weer verder kan. “De hoogspanningscabine is gebouwd voor de toekomst, met een hoog vermogen dat toelaat om later tot 8 elektrische wagens gelijktijdig te kunnen laden”, zegt zaakvoerder Peter Van Acker. 

Snelle en trage laadbeurt 

“Wij zijn trots om te zien dat lokale ondernemers met eigen middelen investeren en een groene toekomst omarmen” klinkt het bij burgemeester Piet De Groote. “Ook de ligging van Knokse Bandencentrale is ideaal, bij het binnenrijden van Knokke-Heist en vlakbij de A11. Tijdens het laden kun je bovendien genieten van een koffie. De nieuwe installatie biedt aan iedereen de mogelijkheid snel even bij te laden: op naar de volgende klant, veilig thuis geraken of verder reizen zonder zorgen. Ook wie in de buurt woont kan hier terecht voor zowel een trage laadbeurt, als om vliegensvlug te laden voor een onvoorziene verplaatsing” aldus de burgemeester. 

De installaties in de Natiënlaan 195 zijn voorlopig voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren van de bandencentrale. Het is de bedoeling om binnenkort de laadpalen 24/7 ter beschikking te stellen.  De kostprijs voor de gewone laadpaal van 22 KW bedraagt 0,30 eurocent /Kwh. Het opladen aan de snellaadpaal  van 350 KW kost 0,72 eurocent /Kwh.  

Powerland 

Voor de installatie is Knokse Bandencentrale in zee gegaan met een 100% Vlaams bedrijf, Powerland, dat laadpalen plaatst en zorgt voor het beheer van het laden zelf. “Samen met Powerland maakt Knokse Bandencentrale de sprong naar de toekomst”, bevestigen Benoit Goesaert en Alex De Man, zaakvoerders van Powerland. 

Momenteel telt Knokke-Heist 49 laadpalen voor elektrische voertuigen en staan er nog 30 stuks op de planning. Fietsers beschikken over 24 laadpunten om de batterij van hun rijwiel op te laden.  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers