zondag, mei 26, 2024
HomeKnokke-HeistRKFC Onderuit tegen Geduchte Hoogstraten in Spannende Topper

RKFC Onderuit tegen Geduchte Hoogstraten in Spannende Topper

Zondagmiddag was het BGLLP-stadion het toneel van de spannende confrontatie tussen RKFC, de nummer 4 in de ranglijst, en Hoogstraten VV, momenteel nummer 6. RKFC had bij winst de derde plaats kunnen claimen, maar een strijdlustig Hoogstraten maakte dat geen gemakkelijke opgave.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd, domineerden de duels en creëerden de beste kansen. RKFC, daarentegen, miste de intensiteit die Hoogstraten wel tentoonspreidde. Dit verschil in scherpte resulteerde in een voorsprong voor Hoogstraten. Een lange bal in de box werd door de verdediging van RKFC onzeker verwerkt, waarna Mbaye de bal opving en vanuit een scherpe hoek in het dak van het doel schoot. Dit doelpunt bepaalde tevens de ruststand.

In de tweede helft verhoogde RKFC de druk aanzienlijk. Ondanks hun verbeterde spel en meerdere kansen via spelers als Addo, Mfumu, en Vanraefelghem, wist Hoogstraten stand te houden zonder heroïsche reddingen van hun doelman. RKFC leed zo haar derde thuisnederlaag van het seizoen.

Komende week krijgt RKFC de kans om zich te herpakken tijdens een uitwedstrijd tegen Young Reds.

Ons gedacht…

RKFC moet de teleurstelling van deze nederlaag gebruiken als motivatie om sterker terug te komen in de volgende wedstrijden. De strijd om de topplaatsen blijft spannend en elk punt zal cruciaal zijn in de rest van het seizoen.