HomeSportStadsgenoten Ian en Ryan Lodens Europees Kampioen Ji-Jutsu

Stadsgenoten Ian en Ryan Lodens Europees Kampioen Ji-Jutsu

Van 17 tot 22 juli 2021 vinden in het Duitse Maintal de Europese kampioenschappen jiujitsu plaats. De Knokke-Heistse broers Ian en Ryan Lodens van Ju-jitsu Club Topsport Zwijndrecht behaalden daarbij opnieuw goud. In de halve finale zetten ze eerst Montenegro opzij met 68-64,5. In de finale versloegen ze Oostenrijk met het kleinste verschil (69-68,5 !).  Coach Leon Verbraeken was een tevreden man. Het volgende doel is het wereldkampioenschap in de 3de week van oktober 2021 in Abu-Dhabi.

In jiujitsu komen diverse basisvormen uit het judo samen met onder andere slag-, stoot- steek- en traptechnieken, klemmen en verwurgingen. Uit deze traditionele Japanse krijgskunst is het hedendaags judo ontstaan. Maar jiujitsu gaat net een stapje verder. Dat maakt deze budovorm bij uitstek geschikt voor jeugd en volwassenen.

Met jiujitsu sta jij je mannetje. Je traint je lichaam en geest. Hoe? Door te leren hoe je een aanval herkent en pareert. Niet op een vast omschreven manier, maar door te anticiperen op de aanval. En door een van de vele mogelijke verdedigingstechnieken toe te passen. Dat vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid. Van iedereen.

Hoewel de sportieve tak van het jiujitsu geen Olympische sport is, zoals het judo, dat ook van het jiujitsu is afgeleid, is de sport wel vertegenwoordigd bij de World Games.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers