HomeKnokke-HeistVaccinatie en vakantie enkel in combinatie?

Vaccinatie en vakantie enkel in combinatie?

De hogere overheid doet er alles aan om iedereen de kans te geven zo snel mogelijk gevaccineerd te worden en het voor onze vaccinatiecentra werkbaar te houden. In Vlaanderen doen we er alles aan om iedereen tegen 11 juli 2021, voor de start van de zomervakantie, een eerste vaccin te kunnen bieden. Dat heeft prioriteit boven alles. Maar ook de tweede vaccindosis is belangrijk voor een volledige en langdurige bescherming. 

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt.  Kan je toch niet wachten, plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld. 

Je kan nu al inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal je reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat je vaccinatie niet in de weg komt van je vakantie, of omgekeerd. 

1.1     Goed en volledig gevaccineerd zijn voor je vakantie is belangrijk

 • Voor je eigen gezondheid, om zo volledig mogelijk beschermd te zijn tegen de risico’s op besmetting
 • Voor de gezondheid van anderen, zodat je de kans verkleint dat je in het buitenland een COVID-besmetting oploopt en die terug meebrengt naar België, met een kans om anderen ermee te besmetten
 • Voor je vakantieplannen zelf: elk land kan eigen regels bepalen en bijvoorbeeld quarantaine of reis- en bezoekbeperkingen opleggen aan wie niet volledig gevaccineerd is. We kunnen niet voorspellen welke regels zullen gelden in jouw vakantiebestemming. 

In mei, juni en begin juli zullen elke week honderdduizenden mensen uitgenodigd worden voor een vaccin in een vaccinatiecentrum. Het merendeel van deze mensen moet ook een tweede prik krijgen. Dat kan alleen als we een strakke vaccinatieplanning aanhouden en betekent dat de vaccinatiecentra de vaccinatieplanning niet voor individuele vakantieplannen kunnen aanpassen. 

1 REACTIE

 1. De koers is blijkbaar belangrijker dan de coureurs.
  Eerst en vooral proficiat aan de vrijwilligers, van Knokke-Heist, voor hun inzet en dank u voor hun vriendelijkheid. Maar de persoon die de planning maakt verdient van mij geen waardering.
  Uw vaccinatie inplannen in functie van uw vakantieplannen, zoals in dit artikel te lezen staat, Is (of was) een utopie!!
  Bij voorbeeld: waar wij jaarlijks op vakantie gaan, moet je bijna een jaar op voorhand boeken. Dus nu boeken in functie van een geplande vaccinatie??
  Wij boeken 4 weken ter plekke, dus zijn we in principe van 15 juni tot 18 juli, indien wij weg mogen.
  Wij kregen beide onze uitnodiging tot vaccinatie. De mogelijkheid van de afspraak te wijzigen is “Bullshit”. Inderdaad er worden data voorgesteld rond de voorgestelde datum. Enkel mijn echtgenote kon de twee prik eventueel van één dag verzetten. Nu komt het:
  Ik (1946) werd uitgenodigd op 17 april voor mijn 1ste Pfizer prik en op 22 mei voor de 2de. Mijn echtgenote (1949) voor haar 1ste AstraZenica prik op 16 april en haar 2de prik op 6 juli!!
  We hebben hiervoor gebeld, “No Way” telkens: niet mogelijk, bel nog eens terug. Ze waren wel vriendelijk en belden zelfs later terug om te zeggen dat het niet ging.
  Kers op de taart!!! Ik had contact met een vriend uit K-H, deze (1954) had zijn 1ste prik Pfizer op 26 april, dus 10 dagen later dan mijn echtgenote, en krijgt zijn 2de prik rond 1 juni.
  Begrijpe wie begrijpen kan!! Of is het vaccineren aan de lopende band en de schapen zullen wel luisteren en volgen? Sorry maar het lag op mijn maag.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers