Home Knokke-Heist We maken ons op voor (weer) een druk weekend

We maken ons op voor (weer) een druk weekend

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten kijken uit naar het beter weer in de komende dagen. De krokusvakantie is voor de Kust een opsteker. Toch wil de toeristische sector te drukke momenten vermijden. Er wordt aangeraden om de druktebarometer te raadplegen. Om extra drukte op bepaalde momenten te vermijden, is het interessant om voor het weekend een meerdaagse vakantie aan zee te plannen. Maar taferelen zoals hier boven kunnen we in Knokke-Heist wel missen.

De toeristische sector is goed voorbereid om de gasten een fijn vakantiegevoel te bezorgen. Ook nu zijn ‘welkom’, ‘veilig’ en ‘comfortabel’ de belangrijke kernwoorden. De druktebarometer op de website van de Kust brengt een overzicht van huidige situatie in de badplaatsen en toont waar het rustig is aan zee. De website vermeldt ook activiteiten aan zee die in het komend weekend interessant zijn. Een meerdaags verblijf biedt alvast meer mogelijkheden om echt te genieten aan en van de Kust.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Spreiding in tijd en ruimte geldt eveneens voor de krokusvakantie. Mensen moeten zich veilig voelen. Onze gezondheid is een topprioriteit. We blijven de vakantiegangers goed informeren op welk moment en op welke plaats ze optimaal van de kustsfeer kunnen genieten. We zijn hoopvol dat de volgende vakantieperiodes in betere omstandigheden kunnen plaatsvinden”.

Westtoer en de kustgemeenten raden bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de geldende maatregelen en over de initiatieven van de ondernemers en de badplaatsen. Dit kan via de toeristische website van de Kust en via de gemeentelijke websites.

Alle info: www.dekust.be

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers