Home Zwinregio Westtoer tevreden over heropening vakantieparken maar niet iedereen is tevreden

Westtoer tevreden over heropening vakantieparken maar niet iedereen is tevreden

Sabien Lahaye-Battheu, Gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer, is bijzonder verheugd over het nieuws dat de vakantieparken en campings weer open kunnen op 8 februari. Sabien : “In de voorbije weken hebben we samen met Westtoer en een tiental West-Vlaamse toeristische ondernemers hemel en aarde bewogen om dit standpunt door te duwen. We hadden overleg met diverse Vlaamse en federale Parlementsleden om ons standpunt te verdedigen. We contacteerden ook alle bevoegde Vlaamse en federale kabinetten.”

Belangwekkend is dat Vlaams Minister voor Toerisme Zuhal Demir de heropening van vakantieparken en campings mee ondersteunde. De Gedeputeerde zal samen met Westtoer blijven ijveren voor een gefaseerde heropening van alle geledingen van de toeristische sector. In eerste instantie focussen we nu onze inspanningen op de heropening van de pretparken en de private attracties.

Wat is het verschil tussen met je bubbel een vakantiehuisje aan zee huren of een huisje op een camping of een vakantiepark midden in de natuur met je bubbel huren ? Geen. Maar een wereld van verschil voor toeristische ondernemers. Zorg dus voor een gelijk speelveld en pas dat MB aan zodat iedereen veilig en coronaproof kan openen. Dit is geen versoepeling, dit is een rechtzetting.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers