woensdag, mei 29, 2024
HomeSluisDe Liefde voor Oldtimers in Zeeland Neemt Toe: Sluis aan de Top

De Liefde voor Oldtimers in Zeeland Neemt Toe: Sluis aan de Top

In Zeeland is het aantal oldtimers, auto’s die veertig jaar of ouder zijn, de afgelopen zes jaar aanzienlijk gestegen. Was er in 2018 nog sprake van ongeveer 5.600 oldtimers, begin 2024 is dit aantal uitgegroeid tot circa 7.000. Deze opmerkelijke groei van bijna een kwart onderstreept de groeiende liefde voor deze klassieke auto’s in onze regio, met een bijzondere nadruk op Zeeuws-Vlaanderen waar de kans het grootst is om een oldtimer tegen het lijf te lopen.

Waar Zijn de Meeste Oldtimers te Vinden?

  • Hoogste Aantal per Duizend Inwoners: De gemeente Sluis spant de kroon met 27,9 oldtimers per duizend inwoners, gevolgd door Borsele (25,3) en Hulst en Veere, elk met 25,1.
  • Absolute Koplopers: Kijkend naar het totale aantal, leidt Terneuzen met 1.009 oldtimers, gevolgd door Schouwen-Duiveland met 741.

Deze cijfers, afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), tonen aan dat de provincie Zeeland een ware hotspot is voor oldtimerliefhebbers, met een speciale vermelding voor de lezers in Sluis, waar de dichtheid van deze prachtige klassieke voertuigen het hoogst is.

Nationale Groei en Populaire Keuzes

De trend in Zeeland reflecteert een nationale toename, waar het aantal oldtimers in heel Nederland in vijf jaar tijd met een kwart is gegroeid. Volkswagen steekt er met kop en schouders bovenuit als het meest voorkomende merk onder de oldtimers, met blauw als de favoriete kleur.

Wat Betekent Dit voor Sluis?

Voor inwoners en bezoekers van Sluis betekent deze trend een unieke kans om deel uit te maken van een levendige cultuur die klassieke auto’s en hun geschiedenis viert. Het is een teken van trots en een uitnodiging om deel te nemen aan evenementen en bijeenkomsten die deze prachtige voertuigen in de schijnwerpers zetten.

De opkomst van oldtimers in Zeeland, met Sluis voorop, markeert een boeiende periode voor liefhebbers van klassieke auto’s. Het onderstreept de blijvende waardering voor vakmanschap en historie die deze voertuigen belichamen, en versterkt de culturele banden binnen onze gemeenschappen.