zondag, mei 26, 2024
HomeKnokke-HeistZ-Club steunt Dr. Réginald Moreels in humanitair chirurgisch project in Congo

Z-Club steunt Dr. Réginald Moreels in humanitair chirurgisch project in Congo


In het sfeervolle hotel Pavillon du Zoute organiseerde de Z-club onlangs een benefietavond ten voordele van Dr. Réginald Moreels, de oprichter van Artsen zonder Grenzen België en gepassioneerd humanitair chirurg. Moreels, die belangrijk werk verricht in conflict- en crisisgebieden over de hele wereld, is momenteel actief in Noord-Kivu, Congo.

Aanzienlijke Financiële Steun
De avond was niet alleen een moment van samenkomst maar resulteerde ook in een aanzienlijke financiële bijdrage. Dr. Moreels ontving uit handen van voorzitter Hugues De Waele en zijn echtgenote een voorlopige steun van 1.500 euro. Deze donatie, bijeengebracht door de leden van de Z-Club, zal binnen twee weken nog verder worden aangevuld.

Unichir: Een Lichtpunt in Beni
Dr. Moreels lichtte toe hoe hij sinds 2014 in de regio Beni werkt, een gebied dat door veel internationale hulporganisaties over het hoofd wordt gezien. Hij heeft de organisatie UNICHIR opgericht en met steun van diverse partners een chirurgisch en verloskundig centrum opgezet. Partners zoals Architecten zonder Grenzen, Ondernemers voor Ondernemers, Ingenieurs zonder Grenzen, en het Ziekenhuis Sint-Jan in Brugge hebben dit project mogelijk gemaakt.

Voortdurende Inzet en Toekomstplannen
“Al sinds 2015 ben ik frequent in Beni om te opereren onder uitdagende omstandigheden”, deelde Dr. Moreels mee. Het opgerichte centrum heeft de werkomstandigheden aanzienlijk verbeterd en biedt nu permanente zorg en opleidingen voor gezondheidswerkers in de regio.

Ons gedacht…
Deze avond en de voortdurende inzet van Dr. Moreels en zijn ondersteuners benadrukken de kritieke behoefte aan gerichte humanitaire hulp in vergeten regio’s zoals Beni. Door lokale en internationale samenwerkingen wordt hoop gebracht waar die het meest nodig is.