HomeZwinregioZeebruggeZeebrugse Haven opgelucht en tevreden met vooruitgang in dossier Zeesluis

Zeebrugse Haven opgelucht en tevreden met vooruitgang in dossier Zeesluis

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigde gisteren aan dat een akkoord werd bereikt met de partijen die bij de Raad van State een beroepsprocedure hadden aangespannen tegen de bouw van de nieuwe Visartsluis in de haven van Zeebrugge. Hierdoor hing er een zwaard van Damocles boven dit belangrijke dossier.

Doordat de verschillende partijen nu een akkoord hebben bereikt, worden de lopende procedures stopgezet en kan verder worden gewerkt aan het project. Als er nu geen wiel meer afloopt, hoopt minister Peeters in 2024 te starten met de effectieve bouw van de zeesluis.

Apzi – Voka West-Vlaanderen is opgetogen dat de minister erin geslaagd is om een oplossing te vinden voor de bezwaren van de partijen die een klacht hadden ingediend en wenst de minister en het team hiervoor te bedanken. Tegelijk hoopt de ondernemersorganisatie dat we nu echt vertrokken zijn en dat er na het projectbesluit niet opnieuw bezwaarschriften worden ingediend. Het zou daarom ook goed zijn dat het projectteam proactief blijft inzetten op begeleiding op maat van de omliggende bedrijven en omwonenden, zodat alle resterende gevoeligheden weggemasseerd kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk dat er zeer snel een goede oplossing uit de bus komt voor elk van de 25 bedrijven die moeten verhuizen voor de bouw van de sluis, tunnel en ringweg. Sommigen moeten reeds in 2023 hun huidig pand verlaten, maar kunnen pas in 2024 terecht op het nieuwe bedrijventerrein De Spie. Hier moeten de bevoegde diensten nog meer toewerken naar oplossingen die de bedrijfscontinuïteit niet in het gedrang brengen.

1 REACTIE

  1. Hopelijk komt er nu eindelijk een beetje duidelijkheid voor de te onteigenen bedrijven, de omwonenden en de bedrijven in de achterhaven want het gehele “moeilijke projectendossier’, in dit geval de nieuwe zeesluis, begon meer en meer op een “griezelsoap” te gelijken.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers