HomeKnokke-HeistDeelgemeente KnokkeZwin Natuur Park viert vijfde verjaardag

Zwin Natuur Park viert vijfde verjaardag

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni 2021 viert het vernieuwde Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn 5de verjaardag.

 Tijdens deze vijfdaagse kunnen bezoekers elke dag om 17 uur deelnemen aan een gratis begeleide wandeling van 2 uur doorheen de Zwinvlakte, het bezoekerscentrum en het huttenparcours. Iedereen is welkom mits voorafgaande inschrijving.

Het park verleent tijdens deze periode ook gratis toegang aan wie jarig is. Op de dag van je verjaardag kan je  het park gratis bezoeken.

Trouwe Zwinabonnees krijgen op donderdag 10 juni, de effectieve verjaardag van het Zwin Natuur Park, een gratis begeleide wandeling en een drankje en hapje in Zwinbistro The Shelter aangeboden.

Voor al deze initiatieven is reserveren noodzakelijk. Dat kan via de website zwin.be.

Wall of fame
Intussen werkt het Zwinteam aan een eigen ‘wall of fame’. Daarvoor doen ze een oproep om tijdens de vijfdaagse op Instagram een foto van de mooiste ervaring in het park van de afgelopen 5 jaar te plaatsen met de hashtag ‘mijnzwinmoment’ en de tag @zwinnatuurpark. De foto’s zullen vanaf midden augustus op de ‘wall of fame’ te zien zijn in het park.

Volledig vernieuwde infrastructuur
Op 10 juni 2016, vijf jaar geleden, opende het Zwin Natuur Park zijn volledig vernieuwde bezoekersinfrastructuur. Het was de ambitie van de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid om er een topattractie aan de kust van te maken. Dat gebeurde onder meer met een eigentijds bezoekerscentrum, een kijkcentrum,  heraangelegde natuur en een huttenparcours in het park.

600.000 binnen- en buitenlandse bezoekers
De voorbije 5 jaar verwelkomde het Zwin Natuur Park bijna 600.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en organiseerde het 7.500 begeleide bezoeken met een Zwingids. In het nieuwe wetenschappelijk ringstation kregen al 16.450 vogels een ring aan de poot, waaronder een aantal zeer zeldzame soorten.

Op de vernieuwde dijk kunnen bezoekers nu ook genieten van de grensoverschrijdende fiets- en wandelpaden met uitkijkpunten om te genieten van het uniek getijdengebied. Deze Zwinvlakte werd in 2019 met 120 ha uitgebreid en kreeg ook een aantal nieuwe broedvogeleilanden.

Praktisch Zwin Natuur Park – Gratis begeleide wandeling

Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist

Gratis begeleide wandelingen:
Van 9 tot en met 13 juni om 17 uur.

Inschrijven op voorhand is nodig en kan via de website www.zwin.be.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers