HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistDe Vos is (terug) op Stadion De Taeye

De Vos is (terug) op Stadion De Taeye

De vos is een prachtig, mysterieus dier. Met zijn dikke pluimstaart en zijn vossenstreken speelt hij de hoofdrol in heel wat verhalen. De laatste jaren doet de vos het steeds beter in Vlaanderen: hij heeft zich aangepast aan het samenleven met de mens. Vossen leven nu zelfs in het hartje van onze deelgemeente Heist. Schilder Jens (Lorenzo Vanmassenhove) kon ze afgelopen dagen spotten aan de voetbalvelden op voetbalstadion De Taeye. 

Maar toch opletten in de buur! De vos rooft hij soms pluimvee uit tuinen. En er worden angstverhalen verspreid over de link van de vos met vossenlintworm en hondsdolheid. Maar bovenal leuk dat de vos thuis is in Knokke-Heist… niet?

Hoe kan je kippen en ander kleinvee beschermen tegen de vos? Zorg ervoor dat ze niet tot bij de kippen, eenden of konijnen geraken – vooral ‘s nachts. Meestal volstaat het om voor een degelijk nachthok te zorgen dat ’s nachts (al dan niet automatisch) afgesloten wordt. Wil je dat je kleinvee geen enkel risico loopt? Zorg dan voor een omheining op basis van de hier afgebeelde principes.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers