zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistAfvalbeheer in Knokke-Heist: Essentiële Richtlijnen voor Bewoners

Afvalbeheer in Knokke-Heist: Essentiële Richtlijnen voor Bewoners

Als bewoners van Knokke-Heist spelen we een cruciale rol in het schoonhouden van onze geliefde gemeente. Het is daarom van belang dat iedereen zich houdt aan de richtlijnen voor het correct aanbieden van afval. Hieronder volgen de kernpunten van deze richtlijnen, die essentieel zijn voor een efficiënt en milieuvriendelijk afvalbeheer.

Afval Aanbieden

  • Plaatsing: Zet afval op de rand van het trottoir van de woning of, indien niet mogelijk, tegen de gevel of voortuin- of straatafsluiting.
  • Tijdstip: Afval mag vanaf 18.30 uur op de dag van ophaling buiten worden geplaatst.
  • Ophaaldagen: Controleer de afvalkalender, de website van AGSO Knokke-Heist of de recycle app voor de juiste ophaaldagen.

Afvalcategorieën en Richtlijnen

  • Restafval: Gebruik gereglementeerde witte zakken van 15, 30 of 60 liter, met maximale gewichten van respectievelijk 3, 5 of 10 kg. Maximaal 3 zakken van 60 liter per twee weken.
  • Pmd: Gebruik de gereglementeerde blauwe zak van 60 liter. Maximaal 4 zakken per twee weken.
  • Papier en Karton: Bind samen met natuurtouw of verpak in een stevige kartonnen doos. Maximaal 1 m³ per twee weken.

Ondergrondse Containers

  • Voor wie de ophaaldagen niet uitkomen of niet in staat is afval tijdig buiten te zetten, zijn er ondergrondse containers beschikbaar. Voor € 2 kun je een zak van 60 liter restafval deponeren, andere categorieën gratis.

Voorkom een GAS-boete van 500 euro

  • Het niet-conform aanbieden van afval kan opruimkosten en een gemeentelijke administratieve sanctie van maximaal 500 euro tot gevolg hebben.

Laten we samenwerken aan een schone en mooie gemeente! Voor meer informatie, bezoek www.agsoknokke-heist.be/afval.

Door bewust om te gaan met afvalbeheer draagt iedere inwoner van Knokke-Heist bij aan een schoon en leefbaar milieu. Het correct aanbieden van afval is een kleine moeite met een groot effect. Samen houden we Knokke-Heist schoon!