woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistAhmed C. veroordeeld tot 37 maanden cel na diefstal en joyrides in...

Ahmed C. veroordeeld tot 37 maanden cel na diefstal en joyrides in Knokke-Heis

Ahmed C. (29) droomde ervan om eens met een auto te rijden. Deze droom resulteerde echter in een serie criminele daden waarbij hij vorig jaar twee auto’s stal en er joyrides mee maakte. Naast deze autodiefstallen was hij ook betrokken bij meerdere andere diefstallen, wat hem uiteindelijk een gevangenisstraf van 37 maanden opleverde.

Een nacht vol criminaliteit

De diefstallen vonden plaats in de nacht van 25 op 26 september 2023. Die nacht, omschreven als een “tsunami aan diefstallen” door procureur Lode Vandaele, werden waardevolle goederen gestolen uit vier geparkeerde auto’s, waaronder draadloze oortjes en een laptop. Naast mislukte pogingen tot diefstal uit een andere auto en een fietsdiefstal, waren er twee opmerkelijke meldingen van gestolen auto’s – een Ford Focus en een Audi A3 – die beide zwaar beschadigd teruggevonden werden.

Doorbraak en arrestatie

De politie kon Ahmed C. de volgende ochtend arresteren in het station Brussel-Noord. Hij had meerdere gestolen voorwerpen bij zich die afkomstig waren uit Knokke. Bij de onderzoeksrechter bekende hij dat hij de auto’s had gestolen om ermee te gaan joyriden. “Mijn droom is uitgekomen, ik had immers nog nooit met een auto gereden,” verklaarde hij.

Ons gedacht…

De strafreflecteert de ernst van de daden van Ahmed C., die al eerder bekend stond om soortgelijke misdrijven in Frankrijk en Zwitserland en reeds een eerdere gevangenisstraf had in België.