zaterdag, april 20, 2024
HomeKnokke-HeistGolf van Diefstallen en Joyriding Schudt Knokke-Heist op Zijn Grondvesten

Golf van Diefstallen en Joyriding Schudt Knokke-Heist op Zijn Grondvesten

Op 25 op 26 september 2023 transformeerde onze gemeente plotseling in het toneel van een ongekende diefstallenplaag. De stad, normaal een toonbeeld van rust en veiligheid, werd wakker met het nieuws van meerdere inbraken in auto’s. Deze reeks onfortuinlijke gebeurtenissen omvatte het stelen van waardevolle items uit vier verschillende voertuigen, waaronder draadloze oortjes en een laptop, een poging tot inbraak in een ander voertuig, de diefstal van een fiets, en het meest verontrustend, de diefstal van twee auto’s. Deze voertuigen, een Ford Focus en een Audi A3, werden later zwaar beschadigd teruggevonden, wat duidde op gebruik voor joyriding.

De doorbraak in het onderzoek kwam er de volgende ochtend met de arrestatie van een man op het station Brussel-Noord. Deze persoon, eerder bekend bij de autoriteiten vanwege zijn betrokkenheid bij verschillende diefstallen, werd opgemerkt toen hij het station verliet met items die overeenkwamen met de beschrijvingen van de voorwerpen die in Knokke waren gestolen. Bij verdere ondervraging gaf hij toe de auto’s te hebben gestolen voor een joyride, iets wat hij beschouwde als het verwezenlijken van een langgekoesterde droom.

De verdachte, die eerder in meerdere landen strafrechtelijk was veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven, stond reeds bekend om zijn criminele activiteiten. Het recente incident in Knokke leidde tot een eis van een aanzienlijke gevangenisstraf door de justitiële autoriteiten. Zijn verdediging benadrukte echter de uitdagingen waar hij voor stond, waaronder het wachten op een werkvisum, en beargumenteerde dat de diefstallen een wanhopige poging waren om in zijn levensonderhoud te voorzien. Het pleidooi vroeg om een werkstraf in plaats van een gevangenisstraf, waarbij werd erkend dat de gekozen methode ongepast was. De uitspraak in deze zaak wordt verwacht op 11 april, waarmee een einde komt aan een van de meest spraakmakende misdaden in Knokke van de afgelopen tijd.