woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistJubileumtentoonstelling Rode Kruis Knokke-Heist: Een Eeuw van Toewijding

Jubileumtentoonstelling Rode Kruis Knokke-Heist: Een Eeuw van Toewijding

1924-2024: Een eeuw vol hulpverlening


Van 19 april tot 21 mei 2024 viert het Rode Kruis Knokke-Heist zijn honderdjarig bestaan met een unieke overzichtstentoonstelling in Bibliotheek Scharpoord. Deze tentoonstelling belicht de indrukwekkende geschiedenis en evolutie van de afdeling door de jaren heen.

De kracht van vrijwilligerswerk
De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn een bekend gezicht op vele lokale evenementen in Knokke-Heist. Ze leveren essentiële eerste hulp bij publieke gebeurtenissen en zijn een steunpilaar bij bloedinzamelingen en educatieve cursussen in eerste hulp. Deze toegewijde vrijwilligers zijn de ruggengraat van de organisatie, altijd klaar om zonder enige tegenprestatie hulp te bieden waar nodig.

Ontdek de rijke geschiedenis
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen door middel van foto’s, documenten en diverse materialen de boeiende geschiedenis van deze hulporganisatie van dichtbij ervaren. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van Bibliotheek Scharpoord.

Wat doet het Rode Kruis?
Het Rode Kruis is een internationale beweging die in het leven is geroepen om levens te beschermen en menselijk lijden te verzachten, ongeacht nationaliteit, ras, religieuze overtuigingen, klasse of politieke mening. De organisatie biedt talloze diensten aan, waaronder:

  • Noodhulp en rampenbestrijding: Snelle reactie bij natuurrampen en crises.
  • Gezondheidszorg en eerste hulp: Trainingen en cursussen aan de gemeenschap.
  • Ondersteuning bij bloedinzamelingen: Belangrijke rol in de nationale bloedvoorziening.
  • Sociale inclusie-initiatieven: Programma’s die de meest kwetsbaren ondersteunen.

Ons gedacht…
Deze tentoonstelling is niet alleen een kans om de geschiedenis en de ontwikkeling van het Rode Kruis in Knokke-Heist te herdenken, maar ook om de onmeetbare waarde van vrijwilligerswerk en gemeenschapsondersteuning te erkennen. Het is een eerbetoon aan hen die hun tijd en vaardigheden belangeloos hebben ingezet voor het welzijn van anderen. Een niet te missen ervaring voor iedereen die de impact van honderd jaar menslievendheid wil begrijpen.