zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistJunior Ballet Antwerp Betoverd met Nieuwe Dansproductie Geïnspireerd door James Ensor

Junior Ballet Antwerp Betoverd met Nieuwe Dansproductie Geïnspireerd door James Ensor

Op 15 maart 2024, om 20 uur, opent Junior Ballet Antwerp een nieuw hoofdstuk in hun reeds indrukwekkende repertoire met een avondvullende dansproductie geïnspireerd door het werk van de Belgische kunstschilder James Ensor. Dit evenement, dat plaatsvindt in CC Scharpoord, markeert een vervolg op de succesvolle voorstelling “Miniaturen” uit 2022 en belooft nog grootser en meeslepender te zijn.

De Italiaanse choreograaf Mauro de Candia, bekend om zijn kleurrijke en theatrale aanpak, heeft een voorstelling samengesteld die niet alleen de essentie van Ensors kunst vangt, maar ook een geheel nieuwe dimensie toevoegt door middel van beweging. De dansstukken, gekenmerkt door De Candia’s handelsmerk van humor en levendigheid, zullen ongetwijfeld zowel de jonge uitvoerende artiesten als het diverse publiek fascineren.

Sinds de oprichting in 2019 heeft Junior Ballet Antwerp zich gericht op het bieden van podiumervaring aan jonge, getalenteerde dansers. Door hen deel te laten nemen aan intensieve programma’s, streeft het gezelschap ernaar de overgang naar professionele danscarrières te versoepelen. Deze aankomende voorstelling dient als een perfect platform om deze missie te onderstrepen en de artistieke vaardigheden van de dansers in de schijnwerpers te zetten.

Met tickets geprijsd op €23, biedt deze voorstelling een unieke kans om de dynamiek en charme van hedendaagse dans, geïnspireerd door een van België’s meest iconische kunstenaars, te ervaren. Het is een uitnodiging aan iedereen, jong en oud, om getuige te zijn van de kracht van dans als expressieve kunstvorm.