HomeZeebruggeZeebrugse HavenKiwi seizoen van start in de Zeebrugse Haven

Kiwi seizoen van start in de Zeebrugse Haven

Het nieuwe Kiwi seizoen is gestart in de haven van Zeebrugge. Vanuit Nieuw-Zeeland kwam zopas het eerste schip aan. Meer dan 6 miljoen verpakkingen aan heerlijke Kiwi’s. Maar wist je ook al hoe gezond ze zijn?

De meeste soorten fruit zijn zoet en bevatten enkelvoudige suikers. Je zou dan ook kunnen verwachten dat ze je bloedsuikerspiegel de hoogte in jagen (en een hoge GI-waarde hebben). Dit gaat echter niet op voor vezelrijke vruchten zoals Zespri kiwi’s.

Zespri kiwi’s kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel te regelen, en dit op twee manieren:

1. Zespri kiwi’s hebben een lage GI-waarde
De Zespri Green kiwi’s hebben een GI van 39,2 en de Zespri SunGold kiwi’s een GI van 493. Dankzij deze waarden behoren ze tot de categorie voedingsmiddelen met een ‘lage’ GI. De hoge vezelinhoud van de Zepsri kiwi’s vertraagt de opname van suiker tijdens de vertering waardoor de glucose minder snel wordt opgenomen en slechts langzaam in de bloedbaan wordt vrijgegeven.
2. Zespri kiwi’s kunnen de opname van glucose uit andere voedingsmiddelen verminderen
Een nieuwe wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat een kiwi bij het ontbijt de opname van suikers uit het ontbijt in de bloedstroom vertraagt.4 Dit komt omdat de kiwivezels een zeer hoge watervasthoudende capaciteit hebben. De kiwivezels absorberen het water waardoor ze opzwellen en gel-achtig worden. Je ontbijt wordt verteerd en afgebroken tot kleinere suikers die zich trager door de gel verplaatsen. Dit resulteert in een tragere suikeropname in het bloed en een tragere energielevering.

Studies hebben aangetoond dat de combinatie van Zespri® kiwi’s met ontbijtgranen de glycemische respons (bloedsuikerspiegel) optimaliseert

Bovendien verbeteren de Zespri Green en Zespri SunGold kiwivezels de spijsvertering, en hebben studies bij ouderen aangetoond dat de regelmatige consumptie van kiwi’s constipatie helpt te voorkomen.Nog een reden om elke dag een Zespri kiwi te eten bij je ontbijt!

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers