HomeZwinregioZeebruggeNieuwe havenopleidingen in VTI Zeebrugge

Nieuwe havenopleidingen in VTI Zeebrugge

VTI Zeebrugge, gekenmerkt door zijn unieke ligging en verbondenheid met de havenbedrijven heeft er 2 nieuwe havenopleidingen bij. Twee opleidingen die de band tussen de school en de haven van Zeebrugge verder versterken.

In de nieuwe praktisch-technische opleiding Organisatie & Logistiek (BSO) leren leerlingen in een groot magazijn hoe ze goederen met een heftruck moeten ordenen en opslaan. Zo behalen ze op hun 16e hun certificaat Heftruckchauffeur.  Daarnaast leren de leerlingen administratief werken met digitale transportprogramma’s, krijgen ze extra talenkennis en leren ze de basis inzake verkoop en onthaal. Hiermee is deze opleiding de ideale vooropleiding om in de derde graad door te stromen naar vrachtwagenchauffeur of magazijnbeheer. Twee beroepen die in de haven van Zeebrugge bijzonder gegeerd zijn.

De tweede nieuwe richting Bedrijf en Organisatie is een meer theoretisch-praktische opleiding (TSO) waar leerlingen zowel de beginselen van algemene economie, bedrijfswetenschappen, boekhouden, commerciële aspecten als HR-materie leren, maar waarbij VTI Zeebrugge telkens de link legt met het specifieke van de haven in Zeebrugge. Zo staan er elk trimester meerdere bedrijfsbezoeken in de haven op de planning. Hier maken de leerlingen niet alleen kennis met de logistieke – en transportmogelijkheden in de haven, maar bovenal is dit de plaats waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten. Deze ervaringsgerichte aanpak is wat een technische school net dat tikkeltje anders maakt.  De afgestudeerden van deze opleiding kunnen doorstromen naar een bachelor of graduaat Transport en Logistiek.

Op 1 september starten beide nieuwe opleidingen met het eerste leerjaar in de tweede graad.

Afbeelding met transport, grasmaaier

Automatisch gegenereerde beschrijving

Leerling aan het werk met heftruck in het magazijn van VTI Zeebrugge

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers