zondag, april 21, 2024
HomekneistitvSchepen Bert De Brabandere over het goede rapport bij het gemeentepersoneel

Schepen Bert De Brabandere over het goede rapport bij het gemeentepersoneel

Een recente enquête onder medewerkers van het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Een indrukwekkende 94% van de respondenten heeft aangegeven graag voor het gemeentebestuur te willen blijven werken, en 92% ziet het als een goede werkgever. Deze positieve bevindingen zijn gebaseerd op feedback van 364 medewerkers, wat neerkomt op een responsgraad van 76%.

De enquête benadrukt diverse positieve aspecten van werken bij de gemeente. Zo waarderen medewerkers de collegialiteit, de beslissingsruimte, de waardering die ze ontvangen, en de variatie in hun werk. Schepen Bert De Brabandere heeft in deze recente reportage hierboven met Erik en Yvan de goede score onder het gemeentepersoneel verder toegelicht.

Ondanks de overwegend positieve feedback, identificeert de enquête ook enkele verbeterpunten. Zo worden werkdruk, onduidelijkheid in taken, lawaai, de omgevingstemperatuur, en personeelscapaciteit genoemd als aandachtsgebieden. Het gemeentebestuur erkent deze punten en ziet ze als belangrijke aspecten om aan te pakken.

Een bijzonder kenmerk van deze enquête is de opdeling van de organisatie in 15 groepen. Dit heeft het mogelijk gemaakt de resultaten zowel op organisatie- als op groepsniveau te analyseren, waardoor het bestuur in staat is specifieke problemen per team aan te pakken.

Daarnaast promoot Knokke-Heist actief haar openstaande vacatures en moedigt ze geïnteresseerden aan om te solliciteren. Potentiële medewerkers kunnen rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed loon, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, flexibele werkuren, en diverse personeelsactiviteiten.

Deze positieve resultaten komen op een belangrijk moment voor het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Het streeft ernaar de werkomgeving te verbeteren en een tevreden en gemotiveerd personeelsbestand te behouden, wat essentieel is voor de kwaliteit van de dienstverlening aan de gemeenschap.