woensdag, mei 22, 2024
HomekneistitvHet Bremhuisje profiteert van nieuwe subsidie

Het Bremhuisje profiteert van nieuwe subsidie

Met een dagelijkse capaciteit van 72 tot 90 kinderen tussen 0 en 3 jaar, vormt het Bremhuisje in Knokke-Heist een essentieel onderdeel van VZW Kinderopvang de Duinhuisjes. Naast het huisvesten van de hoofdzetel biedt het verblijf plaats aan diverse kernfuncties binnen de organisatie, waaronder de preventieadviseur en de directeur. Hier vinden ook cruciale vergaderingen plaats die het beleid en de dagelijkse operaties van de VZW sturen.

De kinderen in het Bremhuisje zijn onderverdeeld in 6 leefgroepen, elk met eigen accenten op activiteiten die gericht zijn op motorische en algemene ontwikkeling ter voorbereiding op school. Dit wordt ondersteund door jaarlijks bijgeschoolde, professionele kinderverzorgsters die ook elke drie jaar een herhalingscursus levensreddend handelen volgen.

Recente Ontwikkelingen en Subsidies

In een recente financiële impuls heeft Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits 3.746.000 euro toegekend aan 72 kinderopvanglocaties, waaronder het Bremhuisje, om hun openingsuren te verruimen. Deze subsidie is onderdeel van een groter initiatief om kinderopvang flexibeler en toegankelijker te maken voor ouders met atypische werkuren, zoals ploegenarbeid of weekendwerk.

Details van de Subsidie

Het Agentschap Opgroeien heeft een specifiek aantal van 2.206 extra modules verdeeld onder de begunstigde kinderopvangorganisatoren. Elke module staat gelijk aan 75 extra kindaanwezigheden tijdens de uitgebreide openingsuren en komt met een subsidie van 1.716 euro per module. De bedoeling is dat kinderopvanglocaties hun deuren minstens een uur langer openhouden dan de standaard 11 uur, en dit voor 7u of na 18u, inclusief weekends en feestdagen.

Ons gedacht…

Deze financiële steun en de daaruit voortvloeiende uitbreiding van serviceuren zullen niet alleen de toegankelijkheid van kinderopvang voor werkende ouders verbeteren, maar ook bijdragen aan een betere balans tussen werk en privéleven. Het Bremhuisje, als spil in dit initiatief binnen de gemeenschap, blijft een cruciale rol spelen in de ondersteuning van jonge gezinnen in Knokke-Heist.