Home Knokke-Heist Stijging van nieuwbouwprijzen in Knokke-Heist: Lokale markt blijft onder druk

Stijging van nieuwbouwprijzen in Knokke-Heist: Lokale markt blijft onder druk

0
527

Uit de meest recente gegevens van de Nieuwbouwbarometer van Matexi en vastgoeddataplatform Realo blijkt dat de prijzen voor nieuwbouwwoningen in West-Vlaanderen, waaronder Knokke-Heist, in het eerste kwartaal van 2024 weer zijn gestegen. Een gemiddeld nieuwbouwappartement werd 1,2 procent duurder, terwijl de prijs van een gemiddeld nieuwbouwhuis met 1,5 procent steeg.

Wat kost een nieuwbouwhuis in West-Vlaanderen?

Een typisch nieuwbouwhuis in deze provincie, vaak een halfopen bebouwing van 160 m² met drie slaapkamers, een badkamer en een tuin, kost nu gemiddeld €376,997. Dit is een stijging van 1,5 procent ten opzichte van vorig jaar, wat aangeeft dat de huizenprijzen de stijgende langetermijntrend voortzetten na een korte stabilisatieperiode in 2023.

Prijsverschillen binnen de provincie

West-Vlaanderen positioneert zich als de tweede goedkoopste provincie in Vlaanderen voor nieuwbouwhuizen, enkel voorafgegaan door Limburg, waar de gemiddelde prijs €359,668 bedraagt. Aan de andere kant van het spectrum staat Vlaams-Brabant, waar je gemiddeld €459,613 betaalt voor een vergelijkbaar huis.

Knokke-Heist bij de duurste gemeenten

In de rangschikking van de duurste gemeenten in Vlaanderen neemt Knokke-Heist een prominente plaats in. Met een gemiddelde prijs van €751,521 voor een nieuwbouwhuis staat Knokke-Heist op de tweede plaats in Vlaanderen, net achter Kraainem in Vlaams-Brabant, waar de gemiddelde prijs €762,221 bedraagt. Dit maakt Knokke-Heist een van de duurste gemeenten op nationaal niveau.

Ons gedacht…

De voortdurende prijsstijgingen in Knokke-Heist en de bredere regio West-Vlaanderen weerspiegelen een aanhoudend sterke vraag en een beperkt aanbod op de nieuwbouwmarkt. Potentiële kopers en investeerders moeten zich bewust zijn van deze trends en de impact ervan op hun aankoopstrategieën. Het lijkt erop dat de markt voorlopig nog geen tekenen van afkoeling vertoont.

NO COMMENTS