HomeKnokke-HeistStrandpolitie Knokke-Heist krijgt twee splinternieuwe quads

Strandpolitie Knokke-Heist krijgt twee splinternieuwe quads

De lokale politie Damme/Knokke-Heist neemt in de zomervakantie twee splinternieuwe politiequads in gebruik. “De quads zijn goed wendbaar in het zand en beter inzetbaar dan de strandjeep bij hoogwater en op de drukkere strandgedeelten”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Bovendien is de quadrijder goed zichtbaar aanwezig en makkelijk aanspreekbaar.” Het kostenplaatje bedraagt in totaal 31 287,95 euro.

Strandpolitie

De lokale politie beschikt al enkele jaren over een volwaardige strandpolitie. Het team patrouilleert tijdens de paasvakantie, zomer en verlengde weekends op het strand, in de duinen en op de dijk. Dat gebeurt te voet, met de quad of de strandjeep. “De strandpolitie is een gevestigde waarde in Knokke-Heist. Ze zijn makkelijk aanspreekbaar, goed zichtbaar en verhogen het veiligheidsgevoel”, zegt Isolde Van Eenooghe. “Bovendien zijn de strandpatrouilles onmisbaar voor de interventieploegen. Ze houden een extra oogje in het zeil en nemen de strandgerelateerde interventies voor hun rekening.”

Strandpaviljoen

Het strandpaviljoen ter hoogte van het Lichttorenplein is de uitvalsbasis van de strandpolitie. In het gebouw is elke dag van de zomervakantie een politiemedewerker aanwezig. Een strandganger kan bij deze onthaalmedewerker terecht voor politionele vragen en het afgeven van gevonden voorwerpen. In het onthaal kan je niet terecht voor niet-dringende aangiftes. Via de online afsprakentool op de politiewebsite (www.politie.be/5446) kan snel en eenvoudig een afspraak in het politiecentrum worden gemaakt.

7 REACTIES

 1. Dit is een nuttige aankoop. In Oostende toonden ze in het programma “helden van hier: de kust”, regelmatig hun nut, vooral om verloren gelopen kinderen op te sporen. Alleen jammer dat onze Knokke-Heistse kust zo lang is en ze dus bv. de deelgemeente Heist moeilijk op tijd kunnen bereiken daar ze in het strandpaviljoen ter hoogte van het Lichttorenplein gestationeerd zullen zijn maar daar heeft de strandpolitie ook wel een snelle 4×4 wagen of een wagen van de “reddingsdienst” voor. Ik denk ook dat de meeste toeristen zich in Knokke bevinden en ook juist daar de meeste eventuele “baldadigheden” met amok makende jongeren gebeuren veelal ter hoogte van het Van Bunnenplein. Hopelijk hebben we er dit jaar wel minder last van want dit kun je, als riante badplaats, missen als kiespijn.

  • Als Knokke-Heist 10 km strand heeft, dan zijn twee grote reddingsposten méér dan gewenst i.p.v. één aan het Lichttorenplein.

   • Inderdaad beste Marc en het moet zeker niet zo “groots” opgevat worden zoals de reddingspost aan het Lichttorenplein. Iets minder opvallend kan ook en de zal ook goedkoper zijn voor de opbouw. Ik denk echter dat je er als inwoner van een kleinere deelgemeente gewoon het gevoel van “ik stond erbij en ik keek er naar…” hebt.

 2. Aan Westerling : Blij dat je nog eens de titel “Riante badplaats” gebruikt. Met deze slogan werkte de toenmalige badplaats Heist zich in de internationale belangstelling . Niet alleen de wereldcartoonale (de wedstrijd , de tentoonstelling enz) maar ook het Humorfestival hebben daartoe bijgedragen .

  • Inderdaad beste Heistenaar maar waar zijn we nu nog? De inwoners van Heist kunnen alleen nog van deze goede, oude, nostalgische tijd dromen want als kleinere deelgemeente/badplaats van het geheel Knokke-Heist hebben ze nog weinig in de pap te brokken. Grote projecten waar Heistenaars niets aan te zeggen hebben en waar ze niet achter staan worden zomaar willens nillens in hun strot geduwd wegens grootheidswaanzin en winstbejag van gezaghebbenden en bouwpromotoren. Waar is de tijd van de “Riante Badplaats” gebleven?

 3. Aan alle vrienden van Heist…..
  Wanneer zal dat eens ophouden, met die zogezegde haat – liefdesverhouding van onze badplaatsen te accentueren ?Je kan de ene met de andere niet vergelijken ….en dat zal altijd zo blijven .Laat ons gewoon Vrienden zijn ,en mekaar niet afmaken op basis van enkele kilometers .Onze burgemeester is een Heistenaar en daar ben ik heel blij om .Dat is al een goede stap vooruit !!!

  • Dit heeft niets met een liefde-haatverhouding te maken maar wel met realiteit. Vóór de fusie was Heist een rijke gemeente waar van alles te doen was o.a. Heist Lichtstad, fonteinen, de Humorhall, enz. Wat schiet er nog van over? Zelfs veel “aangespoelden” die zich in de deelgemeente definitief gevestigd hebben denken er zo over. Met die gezaghebbenden bedoel ik ook niet het schepencollege maar vooral op geld beluste buitenstaanders die veelal aan de touwtjes trekken. Dat onze burgemeester een Heistenaar is is best oké en tegen de ons jammerlijk ontvallen burgemeester Lippens had ik absoluut ook niets, wel integendeel.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers