HomeKnokke-HeistVogeldrama vermeden tijdens de heraanleg van de site Sincfala

Vogeldrama vermeden tijdens de heraanleg van de site Sincfala

Afgelopen week is door het gemeentebestuur en AGSO Knokke-Heist in samenwerking met ontwerpbureau Omgeving en aannemer Mahieu NV met de heraanleg van de site Sincfala en de gemeentelijke basisschool Het Anker. De omgevingsaanleg wordt opgedeeld in verschillende ruimtes: de speelplaats van Het Anker, de binnentuin van het museum Sincfala, het voorplein zijde Pannenstraat, de fietsdoorsteek Pannenstraat – Felix Timmermansstraat en de parking Gaudesaboosloods.

De aannemer moest bij het opstarten van de werken enkele bomen verwijderen. Op de stam van die bomen waren vogelhuisjes bevestigd, die bij het rooien van de bomen op de grond terecht kwamen. In een aantal van die vogelhuisjes zaten ook nog jonge vogeltjes in het kastje. Om een “vogeldrama” te vermijden trokken buurtbewoners en gemeenteraadslid Bert De Brabandere aan de alarmbel. “We hebben de aannemer intussen op zijn verantwoordelijkheid gewezen, zegt de dienst Openbare Domeinen Knokke-Heist. De vogelkastjes zullen tijdelijk ergens anders worden opgehangen”.

Met de nieuwe aanleg van de site zelf wil het gemeentebestuur een samenhang creëren tussen die verschillende ruimtes zonder ze aan identiteit te laten inboeten. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2021. In het museum Sincfala kunnen alle geïnteresseerden aan de hand van infopanelen en een maquette het hele project in woord en beeld bekijken. Eind goed al goed…

2 REACTIES

  1. Als ik het artikel lees dan heb ik toch de indruk dat het drama niet vermeden werd.
    De nestkastjes lagen al plat op de grond. Was nochthans een kleintje geweest voor de aannemer om daar aandacht aan te besteden voor het rooien der bomen. We zitten midden in de maand mei!

  2. Ook aan het postkantoor in Knokke werden de hagen verwijderd, bij mijn weten hadden er zeker een zestal mussenparen er hun nest gemaakt, het is toch schrijnend dat dit gebeurde de tijd dat er al eieren en zelfs jongen in die nesten lagen…

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers